Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Oficiāli: Šmēdiņš PČ nespēlēs; Samoilovs uz turnīru apvienosies ar Pļaviņu

Viens no Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem Jānis Šmēdiņš tomēr nav paspējis izārstēt meniska savainojumu un pasaules čempionātā nespēlēs, paziņojusi Latvijas Volejbola federācija.

Tas nozīmē, ka viņa pāriniekam Aleksandram Samoilovam uz svarīgo turnīru jāmeklē jauns partneris - tas būs olimpiskais bronzas medaļnieks, nule Baku par Eiropas spēļu čempionu kļuvušais Mārtiņš Pļaviņš, kurš kopā ar Samoilovu spēlējis arī agrāk.

Pļaviņš portālam Diena.lv otrdien uzreiz pēc ielidošanas Rīgā no Baku atzina, ka piedalīšanās pasaules čempionātā ir jauns izaicinājums un viņš darīs visu iespējamo, lai turnīrā nostartētu godam. Šāds negaidīts duets noteikti sajauks kārtis arī pretiniekiem, lai gan arī pašiem nebūs viegli - tomēr pagājuši vairāki gadi, kopš trīsdesmitgadnieki Samoilovs un Pļaviņš spēlējuši vienā pārī, tostarp izcīnot 9.vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Abi trešdien aizvadīs vienīgo kopīgo treniņu pirms ceturtdien plānotās izlidošanas uz pasaules čempionātu.

Kā zināms, Eiropas spēlēs Baku Pļaviņš arīdzan nespēlēja ar savu ierasto pārinieku Hermanu Egleskalnu, bet gan Haraldu Regžu, ar kuru kopā izdevās tikt pie vēsturiskā pirmā zelta. 

Jau vēstīts, ka jūnija sākumā Šmēdiņš guva meniska traumu, pēc kuras operācijas sportistam bija nepieciešams trīs līdz četras nedēļas ilgs atlabšanas periods. Lai gan pēdējā informācija no volejbolistu nometnes bija visai optimistiska, traumu līdz galam izārstēt nav izdevies.

Pasaules čempionāts norisināsies no 26.jūnija līdz 5.jūlijam Nīderlandē. Pirmo cīņu Latvijas pludmales volejbola duets aizvadīs 27.jūnijā, kad tiksies ar krieviem Jaroslavu Koškarevu un Dmitriju Barsuku, kuri Eiropas spēļu finālmačā piekāpās Pļaviņam/Regžam. Nākamajā dienā Samoilovam/Pļaviņam paredzēta cīņa ar nīderlandiešiem Stīvenu van de Veldi un Mihilu van Dorstenu, bet pēc dienu ilgas pauzes viņi spēkosies ar Čīles pāri Estevanu un Marko Grimaltiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi