Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Olimpiskā veiksme

Olimpisko lauru plūkšanai nepieciešama gadiem ilga sviedrēšanās treniņos, laba veselība, gudri treneri un funkcionāri līdzās, talants izraudzītajā sporta veidā, sportisks raksturs, prasme pārdzīvot neveiksmes, kā arī vēl daudz un dažādu noderīgu īpašību. Taču var gadīties arī tā, ka viss iepriekš minētais ieguldījums pašā sportiskās karjeras svarīgākajā brīdī zaudē vērtību no censoņa neatkarīgu apstākļu dēļ.

Pirms četriem gadiem Atēnās pieccīņnieks Deniss Čerkovskis bija aukstasinīgs šaušanā, sprēgāja azartā un enerģijā paukošanas zālē, bet pēc krosa skrējiena padarīta darba sajūtā pats sevi paslavēja ar vārdiem: "Tā jāskrien olimpiskajās spēlēs!" Taču viss palika bez godam nopelnītā atalgojuma olimpiskās medaļas veidolā, jo aklā izloze jāšanā Denisam piespēlēja zirģeli, ar kuru šķēršļus nebūtu veicis pat visrūdītākais kovbojs. Pekinas spēlēs tieši labs zirgs atdeva Denisam azarta dzirksti, kas krosā palīdzēja aizskriet līdz cienījamai 11.vietai kopvērtējumā. Taču ne augstāk, jo vairākās disciplīnās pats Čerkovskis šoreiz bija patālu no 2004.gadā sasniegtās kondīcijas.

Veiksmes faktoru ceturtdien nācās pieminēt arī citu Latvijas favorītu sakarā. BMX braucēju loģiski izdomāto un līdz pat izšķirošajai dienai labi strādājušo "zibenskara" plānu — cīņu par medaļām pirms organisms saprot, ka nepieciešama aklimatizācija — izjauca sacensību pārcelšana lietus dēļ (nebūt ne dabīga parādība Pekinā šajā gadalaikā!). Savukārt pieccīņniecei Jeļena Rubļevskai pirmsstarta satraukumu vēl vairāk kāpināja neziņa, vai Pekinu laikus sasniegs koferis, kurā ievietota pistole.

Uz šo starpgadījumu fona nācās sezināt, ka Latvijas sportisti Pekinas spēlēs īstu veiksmes palīdzību vēl nav jutuši. Bet varbūt Fortūna īpaši pārbauda tos, kuriem pēdējās dienās gatavojas uzsmaidīt īpaši plaši?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi