Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ostapenko jaunākajā WTA rangā pakāpusies par trim vietām

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies par trim vietām un tagad ieņem 81.pozīciju.

Ostapenko pagājušajā nedēļā cieta zaudējumu Oklendas WTA International sērijas turnīra otrajā kārtā, nespējot nosargāt drošu uzvaru un ar 6-4, 6-7 (4:7), 5-7 piekāpjoties Naomi Broudijai no Lielbritānijas.

Tagad Ostapenko tikai četras vietas atpaliek no sava WTA ranga rekorda, kuru viņa sasniedza pagājušā gada septembrī, bet jau drīzumā viņa piedalīsies šīs sezonas pirmajā Grand Slam turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā -, kas sāksies jaunnedēļ.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā atkāpusies par vienu vietu un tagad ieņem 114.pozīciju, bet no pirmā simtnieka viņa atpaliek par 73 punktiem.

Aizvadītajā nedēļā Sevastova piedalījās arī Šeņdžeņas WTA International pamatsacensībās, kur pirmajā kārtā ar 6-1, 4-6, 3-6 piekāpās rumānietei Monikai Nikulesku.

Ne Ostapenko, ne Sevastova iepriekšējā nedēļā nespēja pārvarēt Sidnejas WTA Premier kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu, bet tajā nopelnītais punkts viņām rangā skaitīsies klāt nākamnedēļ.

Savukārt Diāna Marcinkēviča saglabājusi 490.vietu.

Tikmēr pasaules ranga pirmajā desmitniekā pirmo vietu pasaules rangā jau ilgstoši ieņem amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē. Otrā joprojām ir rumāniete Simona Halepa, bet trešo pozīciju saglabājusi spāniete Garvinje Mugurusa, kura tagad apsteidz Agņešku Radvaņsku no Polijas.

Piektā ir slavenā krieviete Marija Šarapova, kamēr viņai seko čehiete Petra Kvitova. Septītā ir Angelika Kerbere no Vācijas, kura pakāpusies no desmitās pozīcijas, bet astotajā pozīcijā ir itāliete Flavija Peneta, kura nu ir noslēgusi savu karjeru, kamēr devīto vietu ieņem čehiete Lūcija Šafāržova. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz pieredzējusī amerikāniete Venusa Viljamsa.

Iepriekšējā nedēļā notika trīs WTA raudzes turnīri. Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka izcīnīja uzvaru Brisbenas WTA Premier sērijas turnīra finālā, tiekot pie pirmā titula kopš 2013.gada. Viņa finālā ar 6-3, 6-1 uzvarēja Kerberi. Tikmēr Oklendas turnīra finālā amerikāniete Sloeina Stīvensa ar 7-5, 6-2 uzvarēja vācieti Jūliju Gērgesu, bet Radvaņska jauno sezonu sākusi ar triumfu Šeņdžeņas turnīrā, jo finālā poliete ar 6-3, 6-2 pārspēja amerikānieti Elisoni Riski.

Arī dubultspēļu rangā Latvijas pirmās raketes gods pieder Ostapenko, kura saglabājusi 162.pozīciju. Tikmēr Diāna Marcinkēviča pakāpusies par vienu vietu uz 286.pozīciju, kamēr Sevastova saglabājusi 290.vietu, bet Denīza Marcinkēviča atrodama 939.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi