Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ostapenko pēc ASV čempionāta WTA rangā sasniedz jaunu karjeras rekordu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies uz rekordaugsto 101.vietu.

Iepriekš publicētajā rangā pirms divām nedēļām Ostapenko bija 114.vietā, kas arī bija viņas personiskais rekords. Divu nedēļu laikā viņa sekmīgi aizvadīja ASV atklāto čempionātu, aizkļūstot līdz pamatturnīra otrajai kārtai, kurā ar 6-0, 4-6, 3-6 piekāpās itālietei Sārai Erani, kura vienspēlēs reizi ir sasniegusi Grand Slam turnīru finālu, bet dubultspēlēs pat kļuvusi par pieckārtēju šī prestižā titula ieguvēju.

Nākamais turnīrs - Kvebekas WTA International - Ostapenko jau šonedēļ, kura pirmajā kārtā viņa spēkosies ar WTA ranga 48.numuru vācieti Monu Bartelu.

Otra labākā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova par astoņām pozīcijām pakāpusies uz 136.vietu.

Arī viņa sacentās ASV atklātā čempionāta kvalifikācijas turnīrā, taču cieta zaudējumu pirmajā kārtā. Savukārt aizvadītajā nedēļā Sevastova aizkļuva līdz Francijā notikušā Biaricas ITF 100 000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālam.

Savukārt par 19 pozīcijām pakāpusies un nu 325.vietu rangā ieņem Diāna Marcinkēviča.

Tikmēr 23 vietas zaudējusi Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe, kura šobrīd pasaules rangā ieņem 1064.pozīciju.

Pirmo vietu pasaules rangā jau ilgstoši ieņem amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē. Pagājušajā nedēļā notikušajā ASV atklātajā čempionātā viņa aizkļuva līdz pusfinālam, kurā pārsteidzoši ar 6-2, 4-6, 4-6 piekāpās itālietei Robertai Vinči, kura WTA rangā pakāpusies uz 19.pozīciju. Līdz ar fināla nesasniegšanu amerikāniete zaudēja iespēju izcīnīt savu ceturto Grand Slam titulu šosezon.

Tikmēr ranga otro vietu saglabājusi rumāniete Simona Halepa, kurai seko krieviete Marija Šarapova. Ceturtā ir čehiete Petra Kvitova, bet uz piekto vietu pakāpusies čehiete Lūcija Šafāržova, apsteidzot dānieti Karolīni Vozņacki.

Septītā joprojām ir Ana Ivanoviča no Serbijas, aiz kuras ir ASV Grand Slam čempione Flavija Peneta, kura pēc titula izcīnīšanas paziņoja par karjeras beigām. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz spāniete Garvinje Muhurusa un Čehijas sportiste Karolīna Plīškova.

Arī dubultspēļu rangā Latvijas pirmās raketes gods pieder Ostapenko, kura pakāpusies par četrām vietām uz 203.pozīciju. Savukārt Marcinkēviča atkāpusies par astoņām vietām uz 276.pozīciju.

Tikmēr Sevastova šajā rangā pakāpusies par divām vietām, tādējādi sportiste atgriezusies 421.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi