Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ostapenko pēc jauna rekorda sasniegšanas jaunākajā WTA rangā pietuvojas labāko simtniekam

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies par divām vietām un tagad ieņem 114.pozīciju, kas ir jauns sportistes rekords.

Iepriekš Ostapenko rekords pasaules rangā bija 116.vieta, bet nu arī šis rādītājs ir labots, kas viņai vēl vairāk ļāvis pietuvoties planētas labāko spēlētāju simtniekam.

Pagājušajā nedēļā Ostapenko sasniedza Vankūveras ITF 100 000 sērijas turnīra vienspēļu otro kārtu, kur gan piekāpās sacensību galvenajai favorītei beļģietei Kirstenai Flipkensai. Šonedēļ viņa ar vēl vienu Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu gatavojas piedalīties ASV atklātā čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Otra labākā Latvijas tenisiste Sevastova saglabājusi pirms nedēļas ieņemto 144.vietu. Iepriekš bijusī 142.pozīcija viņai bija augstākais sasniegums no brīža, kad Sevastova atsāka profesionālo karjeru.

Savukārt par 11 pozīcijām pakāpusies un nu 346.vietu rangā ieņem Diāna Marcinkēviča.

Tikmēr četras vietas zaudējusi Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe, kura šobrīd pasaules rangā ieņem 1032.pozīciju, bet Anastasija Homutova uzreiz zaudējusi 38 vietas un tagad ieņem 1231.pozīciju.

Pirmo vietu pasaules rangā jau ilgstoši ieņem amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē, turklāt pagājušajā mēnesī viņa uzvarēja arī Vimbldonas čempionātā.

Tikmēr uz ranga otro vietu pakāpusies rumāniete Simona Halepa, uz trešo pozīciju nobīdot krievieti Mariju Šarapovu, kamēr ceturtā tagad ir dāniete Karolīne Vozņacki, bet pirmo piecinieku noslēdz čehiete Petra Kvitova.

Sesto vietu saglabājusi čehiete Lūcija Šafāržova, bet no devītās uz septīto pozīciju pakāpusies Ana Ivanoviča no Serbijas. Aiz viņas tagad ir Čehijas sportiste Karolīna Plīškova, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz spānietes Garvinje Muhurusa un Karla Svaresa Navarro.

Jau vēstīts, ka Viljamsa svētdien otro gadu pēc kārtas savā īpašumā ieguva Sinsinati WTA Premier turnīra čempiones titulu, finālā ar 6-3, 7-6 (7:5) pārspējot ar trešo numuru izlikto Halepu. Uzvara Sinsinati ir amerikānietes piektais tituls šogad.

Arī dubultspēļu rangā Latvijas pirmās raketes gods pieder Ostapenko, kura pakāpusies uzreiz par 36 vietām uz 206.pozīciju, kas arī ir viņas karjeras rekords. Savukārt Marcinkēviča atkāpusies par divām vietām un nu ieņem 268.pozīciju.

Tikmēr Sevastovai šajā rangā kāpums par vienu vietu, tādējādi šonedēļ sportiste ieņem 421.pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi