Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ostapenko soli no ASV atklātā čempionāta pamatturnīra

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ASV atklātā čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā ceturtdien ar 2-6, 6-0, 6-4 pārspēja Izraēlas sportisti Jūliju Gluško.

Dueli daudz pārliecinošāk iesāka pasaules ranga 158.vietā esošā Gluško un Latvijas sportiste pirmajos trijos geimos uzvarēja tikai četrās izspēlēs, nokļūstot iedzinējos ar 0-3. Kaut pirmo setu Ostapenko neizglāba, turpinājumā viņa iespēlējās un uzvarēja astoņos geimos pēc kārtas, ne tikai "sausā" uzvarot otro setu, bet arī iegūstot vadību trešajā.

Gluško vēl spēja pārņemt vadību ar 4-2, tomēr pēc tam četros geimos pēc kārtas pārāka bija arī Ostapenko un triumfēja mačā.

Par kvalifikācijas turnīra izšķirošās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 30 WTA ranga punktus, bet trešajā kārtā spēkosies ar mājinieci Katerinu Belisu, kura pasaules rangā atrodama 161.pozīcijā.

Kā zināms, otrdien pasaules ranga 114.pozīcijas īpašniece Ostapenko pirmās kārtas mačā spraigā duelī ar 7-6 (9:7), 6-4 pārspēja japānieti Hiroko Kuvatu, kura pasaules rangā šobrīd ierindojas 223.vietā.

Ostapenko kvalifikācijas sacensībās izlikta ar 11.numuru, un pašreizējā pozīcija pasaules rangā ir viņas karjeras rekords. Līdz šim ar Gluško viņa nebija tikusies.

Savukārt cita Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura WTA rangā šobrīd ieņem 144.vietu, ASV atklātā čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā trešdien ar 2-6, 6-7 (2:7) piekāpās Grieķijas tenisistei Marijai Sakari, kura pasaules rangā atrodama 206.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi