Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ostapenko un Sevastova lūko iekļūt WTA turnīru pusfinālos

Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova šodien lūko sasniegt pusfinālu attiecīgi Birmingemas WTA "Premier" un Maljorkas WTA "Internationl" turnīros.

Birmingemas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā Ostapenko spēkosies ar sacensību septīto raketi Medisonu Kīzu no ASV. Duelis notiks centrālā korta, kas pēc kārtas būs dienas trešais mačs uz šī laukuma. Cīņa varētu sākties aptuveni plkst.16.

Ostapenko, kurai nupat apritēja 19 gadi, pasaules rangā pašlaik ir atrodama 38.vietā, savukārt Kīza reitingā ierindojas 16.pozīcijā. Abas tenisistes iepriekš savā starpā nav tikušās.

Ostapenko ceturtdien otrās kārtas mačā 6-4, 4-6, 6-3 pieveica divkārtējo Vimbldonas čempioni čehieti Petru Kvitovu, kura turnīrā bija izlikta ar piekto numuru un pasaules rangā ieņem 11.vietu.

Pirms tam pirmdien Birmingemas turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 7-6 (7:2), 6-1 uzvarēja Krievijas sportisti Anastasiju Pavļučenkovu, kura arī ir pasaules ranga pirmajā divdesmitniekā.

Ostapenko pretiniece Kīza ceturtdien otrās kārtas cīņā ar 6-1, 6-3 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo austrieti Tamiru Pašeku. Savukārt pirmajā kārtā amerikāniete ar 7-6(7:3), 6:4 pārspēja ungārieti Tīmea Babošu (WTA 45.).

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 100 WTA ranga punktus, kas nākamajā nedēļā viņai, visticamāk, ļaus sasniegt jaunu karjeras rekordu.

Kāda turnīra ceturtdaļfinālu Ostapenko sasniegusi trešo reizi šogad, turklāt abas reizes šī kārta tikusi pārvarēta. Divās no šīm reizēm Latvijas tenisiste tik tālu tikusi prestižākajos "Premier" kategorijas turnīros.

Ostapenko pirms nedēļas oficiāli nodrošināja sev iespēju startēt savās pirmajās olimpiskajās spēlēs, jo viņa WTA rangā ieņēma 39.vietu, kas bija pilnīgi pietiekami, lai iegūtu ceļazīmi uz Riodežaneiro. Iespēju spēlēt Olimpiādē ieguva pasaules ranga 56 labākās sportistes, taču citu tenisistu neizpildīto kritēriju dēļ (traumas, nepiedalīšanās Federāciju kausā) pie iespējas startēt olimpiskajās spēlēs tika arī tobrīd ranga 72.vietā esošā Cvetana Pironkova no Bulgārijas.

Pērn šajā nedēļā Ostapenko piedalījās ITF sērijas turnīrā Turcijā, tāpēc šogad viņai jāaizstāv tikai astoņi ranga punkti. Pēc tam līdz pērnā gada beigām Latvijas sportiste piedalījās vēl tikai četros ITF turnīros, kļūstot par stabilu WTA tūres dalībnieci.

Maljorkas WTA "Internationl" turnīra ceturtdaļfinālā Latvijas otrā rakete Sevastova (WTA 82.) tiksies ar kolumbieti Mariani Dukē-Marinju (WTA 79.). Duelis notiks un centrālā laukuma, kas uz šī korta būs dienas trešā spēle. Cīņas aptuvenais sākums paredzēts plkst.18.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā spēlējušas trīs reizes, kurās divas uzvaras guvusi Dukē-Marinja. Visas trīs tikšanās notika uz māla seguma laukumiem. Pēdējā no tām bija pērn Marseļā, kur ITF 100 000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā Sevastova piekāpās pretiniecei.

Sevastova trešdien turnīra otrajā kārtā ar 6-3, 6-3 uzvarēja nesen pasaules ranga piektajā vietā bijušo kanādieti Eižēniju Bušāru (WTA 47.), kas Latvijas tenisistei ir sezonas lielākā uzvara, jo viņa šogad tikai vienreiz bija spējusi uzvarēt ranga pirmajā simtā esošu tenisisti. Savukārt pirmajā kārtā Sevastova ar 6-0, 6-2 pirmdien sagrāva pasaules ranga 103.raketi šveicieti Stefāniju Fēgeli.

Par iekļūšanu Maljorkas turnīra trešajā kārtā Latvijas tenisiste ir nopelnījusi 60 WTA ranga punktus, turklāt nekad zālāja seguma turnīros viņa vēl nebija startējusi tik sekmīgi.

Sevastova profesionālajā tenisā atgriezās pagājušā gada sākumā, vispirms piedaloties zemākas raudzes ITF turnīros, taču spēja izlauzt ceļu uz eliti. Tiesa, pagaidām viņai kopš atgriešanās vēl nevienu WTA titulu nav izdevies izcīnīt.

Pērn šajā nedēļā Sevastova sacentās ITF sērijas turnīrā Baltkrievijā, un šonedēļ viņai bija jāaizstāv deviņi WTA ranga punkti. Sacensības Baltkrievijā bija pēdējais ITF 25 000 turnīrs, kurā Sevastova spēlēja, un kopš tā laika viņa sacentusies tikai augstvērtīgākās sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi