Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ostapenko zaudē Florjanpolisas WTA International turnīra ceturtdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien cieta neveiksmi Florjanopolisas WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, pēc kura viņa dosies uz Riodežaneiro, lai debitētu olimpiskajās spēlēs.

Latvijas tenisiste WTA turnīra trešajā kārtā, kurā notika cīņa par iekļūšanu pusfinālā, ar 6-4, 3-6, 2-6 zaudēja ungārietei Tīmeai Babošai.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 60 WTA ranga punktus.

Pirmajā setā abām tenisistēm veicās labāk pie pretinieces servēm, jo līdz desmitajam geimam neviena servētāja nespēja tikt pie punkta. Tiesa, tad Ostapenko, esot vadībā ar 5-4, neļāva pretiniecei uzvarēt nevienā izspēlē un pirmo reizi mačā noturēja savu servi, kas ļāva uzvarēt setā.

Otrā seta sākumā nedaudz labāka bija Baboša, kura vispirms pirmo reizi mačā noturēja savu servi, bet pēc tam arī panāca 2-0. Tiesa, Ostapenko tūdaļ atspēlējās un panāca izlīdzinājumu 2-2. Turpinājumā trīs geimus pēc kārtas uzvarēja servētājas, taču astotajā geimā Baboša otro reizi setā izmantoja breikbumbu un panāca 5-3, pēc tam ar trešo setbumbu arī izlīdzinot rezultātu visā mačā.

Savukārt trešajā setā Ostapenko pirmo reizi punktu savā servē zaudēja trešajā geimā, kas vēlāk ļāva Babošai panākt 3-1. Ostapenko atspēlēties vairs nespēja, lai gan sestajā geimā viņai bija viena breikbumba, kura palika neizmantota. Tā vietā Latvijas tenisiste zaudēja vēl vienu savas serves geimu un beigās izšķirošajā setā kapitulēja itin pārliecinoši.

Ostapenko ceturto reizi šajā sezonā spēlēja kāda WTA turnīra ceturtdaļfinālā, ciešot otro zaudējumu. Jūnijā viņa zaudēja Birmingemas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā, bet šo kārtu pārvarēja aprīlī Katovicē un februārī Dohā, kur vēlāk aizkļuva līdz WTA "Premier" turnīra finālam, kas uzskatāms par viņas lielāko sasniegumu līdzšinējā profesionāles karjerā.

Ostapenko pēc trešdienas neveiksmes līdz ar to var doties uz Riodežaneiro, kur viņa olimpiskajās spēlēs būs vienīgā Latvijas pārstāve tenisa sacensībās. Olimpiādes tenisa turnīrs ilgs no sestdienas līdz 14.augustam.

Abām tenisistēm šī bija otrā savstarpējā cīņa. Iepriekšējo reizi viņas tikās šogad Katovices "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, kur ar 7-6 (7:3), 2-6, 6-3 uzvarēja Ostapenko.

LETA jau ziņoja, ka Ostapenko pirms olimpiskās debijas pirmdien Florjanpolisas turnīra pirmās kārtas mačā ar 6-4, 6-4 uzvarēja Nadju Kičenoku no Ukrainas, bet otrajā kārtā otrdien ar 6-2, 6-3 uzvarēja argentīnieti Katalinu Pelju.

Tikmēr Baboša pirmajā kārtā ar 6-7 (3:7), 6-3, 6-2 pārspēja Argentīnas tenisisti Nadju Podorosku, bet otrajā kārtā ar 6-0, 6-1 sakāva francūzieti Alizē Limu.

Turnīrā ar ceturto numuru izliktā Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 41.vietu, pirmdien pārtrauca četru zaudējumu sēriju WTA turnīros, savukārt Baboša rangā atrodama trīs vietas zemāk.

Ungārijas tenisiste piekto reizi šajā sezonā iekļuvusi WTA turnīra ceturtdaļfinālā, bet tikai Rabātā un Šeņdžeņā viņai izdevās sasniegt pusfinālu. Kopumā šosezon viņa startējot tikai WTA turnīru pamatsacensībās ir izcīnījusi 25 uzvaras 42 mačos.

Babošai ir divi WTA turnīru uzvarētājas tituli, jo 2012.gadā viņa triumfēja Monterejas WTA "International" turnīrā, bet pērn uzvarēja WTA 125K sērijas turnīrā Taivānā. Tāpat pērn viņa cieta neveiksmi Marakešas WTA "International" turnīra finālā.

Baboša pēc divu gadu pārtraukuma atgriezusies Florjanopolisā. 2013.gadā viņa šeit sasniedza ceturtdaļfinālu, bet nākamajā gadā piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā.

Baboša karjeras rekords WTA rangā ir 39.vieta, kuru viņa ieņēma šī gada aprīlī.

Ostapenko aizvadītajā nedēļā Monreālas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 5-7, 1-6 piekāpās rumānietei Monikai Nikulesku, ciešot ceturto zaudējumu pēc kārtas. Iepriekšējo uzvaru Ostapenko guva 19.jūnijā Īstbornas "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Tāpat Ostapenko Florjanopolisā spēlēja arī dubultspēlēs, kur pārī ar Taivānas sportisti Čuanu Čiadzjunu ceturtdaļfinālā ar 6-3, 4-6, 4:10 piekāpās Monseratai Gonsalesai no Paragvajas un Annai Sofijai Sančesai no Meksikas.

Pagājušajā gadā šajā turnīrā piedalījās cita Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura aizkļuva līdz sacensību pusfinālam, kurā piekāpās vēlāk par čempioni kļuvušajai mājiniecei Telianai Pereirai.

Šis vairākām tenisistēm ir noslēdzošais turnīrs pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kur tenisa sacensības risināsies no 6. līdz 14.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi