Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Panākuma struktūra

Katram panākumam ir sastāvdaļas. Arī Aināra Kovala Pekinas sudrabam - gēni, tradīcijas, meistari, sistēma, konkurence.

Gēni. Olimpiskā čempiona mamma ir bijusi Auroras volejboliste, tēvs — ātrslidotājs. Brālis Ivars Latvijas čempions volejbolā. Otrs brālis Jānis Latvijas čempions vieglatlētikā 400 m barjerskrējienā. Gēnu kombinācija radīja talantu, kas izcīnīja sudrabu.

Tradīcijas. Pekinā Latvijas šķēpa metēji izcīnīja jau septīto olimpisko medaļu. Panākumi liecina par pārmatojamību, par skolu, kurā ir iespēja tikai dažiem. Kas dzimuši starp Kolku un Zilupi, starp Vecumniekiem un Ainažiem. Ir talantīgi jaunieši, kas gribēja iet Ineses Jaunzemes, Jāņa Lūša un Daiņa Kūlas pēdās un gribēs līdzināties Vadimam Vasiļevskim un Aināram Kovalam.

Meistari. Mums ir bijuši lieliski meistari, kas "mālu" mīca, līdz tas pārvēršas olimpiskajā medaļā — Alberts Putāns, Valentīns Mazzālītis, Māris Grīva, Valentīna Eiduka. Viņi ir Latvijas bagātība. Viņu zināšanas un pieredze ir bijušo, esošo un arī nākotnes panākumu pamats. Valentīnas Eidukas trīs audzēkņi šķēpa mešanā iekļuva finālsacensībās, un vienam tika kārta kaklā medaļa. Pekinā velti meklēt otru tik ražīgu šķēpa mešanas treneri.

Sistēma. Latvijas Šķēpa metēju klubs vieno gan bijušos, gan esošos sportistus, to par otrajām mājām uzskata Jānis Lūsis, Valentīns Mazzālītis, Valentīna Eiduka, arī Leolita Bļodniece un Mārīte Alaine, kurām atvases jau met šķēpu, arī Ināra Ošiņa, Māris Grīva, Mārcis Štrobinders. Bet par pirmajām — Valija Drauga.

Konkurence. Ir tikai dažas valstis, kurās tik daudz sportistu, kas šķēpu metuši tālāk par 80 m. Tāpēc Pekinā mums bija trīs stipri vīri. Nepaveicās Ērikam Ragam, radušos sūci aizdrīvēja Vadims Vasiļevskis un Ainārs Kovals. Finālsacensībās sāpīgu neveiksmi cieta Vasiļevskis, bet viņa vietā uz pjedestāla uzlēca Kovals. Un gribēs tur palikt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi