Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

papildināta (21:21) - Šmēdiņš/Samoilovs izcīna otro uzvaru Romas Grand Slam turnīrā

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien izcīnīja otro uzvaru Romā notiekošajā "Grand Slam" sērijas posmā.

Ar augsto sesto numuru izliktais Latvijas duets, kurš spēlējis iepriekšējo divu "Grand Slam" posmu finālos, F apakšgrupas otrās kārtas mačā ar 2-0 (21:15, 21:10) uzvarēja šveiciešus Filipu Gabatūleru un Jonasu Veingartu, kuri sacensībās izsēti ar 22.numuru.

Jau vēstīts, ka latvieši savas grupas pirmās kārtas mačā trešdien ar 2-0 (21:11, 21:13) uzvarēja kanādiešus Benu Sekstonu un Čeimu Šelku, kuriem ticis 27.numurs.

Samoilovs/J.Šmēdiņš ir ļoti tuvu uzvarai savā apakšgrupā. Tā labad viņiem piektdien paredzētajā trešajā mačā pret austriešiem Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu, visticamāk, pietiks ar uzvaru vienā setā.

Tikmēr zaudējumu H apakšgrupas otrajā spēlē ceturtdien piedzīvoja Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš, kuri izlikti ar 25.numuru. Viņi ar 0-2 (19:21, 13:21) piekāpās sacensību devītajam duetam Rikardu Santušam/Alvaru Filju no Brazīlijas.

Sorokins/T.Šmēdiņš grupas pirmajā cīņā trešdien ar 2-1 (18:21, 25:23, 15:9) uzvarēja Andrea Tomatisu un Paolo Ingroso no Itālijas, kuri izlikti ar astoto numuru.

Par izkļūšanu no apakšgrupas latvieši piektdien spēkosies ar krieviem Konstantīnu Semjonovu/Jaroslavu Koškarevu, kuriem piešķirts 24.numurs.

Tikmēr pie sava otrā zaudējuma E apakšgrupā tika Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda, kuri turnīrā izsēti ar 21.numuru. Viņi ar 1-2 (21:18, 12:21, 7:15) piekāpās poļiem Mihalam Kadziolam un Jakubam Šalankevičam, kuri izlikti ar 12.numuru.

Ar šo zaudējumu Latvijas duets šķīrās no iespējas kvalificēties posma izslēgšanas spēlēm vēl pirms piektdien paredzētās noslēdzošās grupas cīņas.

Jau ziņots, ka Pļaviņš/Pēda pirmajā cīņā trešdien ar 1-2 (21:13, 19:21, 13:15) piekāpās šveiciešiem Sebastjanam Ševaljē un Aleksejam Pravdžičam, kuriem ticis sacensību 28.numurs.

Arī šī posma pamatsacensībās startē trīs Latvijas dueti, jo otrdien kvalifikācijas sacensības sekmīgi pārvarēja gan Sorokins/T.Šmēdiņš, gan Pļaviņš/Pēda.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas uzvarētāji uzreiz kvalificēsies izslēgšanas turnīra otrajai kārtai, bet grupu otrās un trešās vietas ieguvēji spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Apakšgrupu ceturto vietu ieguvēji dalību sacensībās noslēgs ar ieņemtu dalītu 25.vietu.

Samoilovs/J.Šmēdiņš iepriekš uzvarēja "Grand Slam" posmā Brazīlijā, bet pagājušajā nedēļā tika arī līdz Nīderlandē notikušo sacensību finālam, kur gan nācās piekāpties Pedru Salgadu un Brunu Šmitam no Brazīlijas. Pēc šīs panākumu sērijas, kuras laikā tika izcīnītas 13 uzvaras pēc kārtas, latvieši pakāpušies uz augsto trešo vietu pasaules rangā.

Papildināta visa ziņa.. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi