Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - Ernests Gulbis cer sasniegt pasaules pirmo desmitnieku nākamo divu gadu laikā

Latvijas tenisa ranga līderis Ernests Gulbis Tokijā notiekošā Japānas atklātā čempionāta pirmās kārtas spēlē ar 6:4, 6:4 pārspēja čehu Radeku Štepaneku, kurš turnīrā izlikts ar sesto numuru.Katrā setā Gulbim izdevās uzvarēt pa vienam sāncenša servētajam geimam. Pirmajā setā tas notika, kad rezultāts bija 3:3, bet otrajā izšķirošo pārsvaru Ernests iekrāja jau sākumā (3:1).

Spēle ritēja mazliet ilgāk par stundu.Šīs nedēļas ATP pasaules ranga sarakstā Gulbis ieņem 98.vietu, bet Štepaneks ir sešpadsmitais. Savā starpā abi tenisisti līdz šim nebija tikušies.“Diemžēl tikai sezonas beigās esmu sācis labi spēlēt,” aģentūra Reuters citē Latvijas tenisistu. “Iepriekš spēlēju kā spānis – divus metrus aiz gala līnijas un neko nedarot.” Gulbis arī uzteica sadarbību ar savu jauno treneri argentīnieti Ernanu Gumī: “Viņš man palīdzēja atgūt savu labāko spēli. Esmu kļuvis agresīvāks un stabilāks. Teniss ir spēle, kurā ir jāuzticas sev. Kad uzvari, daudz nedomā. Iepriekš es par daudz domāju.”

“Sāku atkal sajust savu spēli ASV atklātajā čempionātā, kaut arī zaudēju Endijam Marejam pirmajā kārtā. Tad nospēlēja Deivisa kausa maču un pavadīju divas nedēļas nopietnos treniņos ar savu jauno treneri. Ja turpināšu cītīgi strādāt un veselība atļaus, mans mērķis ir sasniegt pasaules pirmo desmitnieku nākamo divu gadu laikā,” Gulbja teiktais atstāstīts ATP oficiālajā mājaslapā.

Štepaneks atzina, ka Ernesta uzvara ir pelnīta: “Viņš lieliski servēja un labi nospēlēja brīžos, kad varēju uzvarēt pie viņa serves. Viņš ir piemērots tenisam slēgtajos kortos.”

Otrajā kārtā Ernests tiksies ar argentīnieti Huanu Monako. Pirmās kārtas spēlē viņš bija vadībā 5:0 pirmajā setā, kad pretinieks spānis Giljermo Garsijs-Lopess slimības dēļ no tālākas cīņas izstājās.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbis jau garantējis sev 45 reitinga punktus un 12 250 dolāru prēmiju.

Turnīra prēmiju fonds ir 1,226 miljoni ASV dolāru.

(papildināta ar 6.-7.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi