Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta: Ielu basketbola turnīrā Streetbasket Extreme uzvar Krievijas komanda

Sestdien Grīziņkalna skeitparkā notikušajā ielu basketbola turnīrā Streetbasket Extreme Pro grupā uzvaru izcīnīja Krievijas komanda, kas papildlaikā ar 18:16 uzvarēja TPB nr.30 komandu no Latvijas.Finālspēlē centrālajā laukumā iniciatīva visu spēles laiku piederēja viesiem, kuri pērn decembrī bija uzvarējuši Krievijas ielu basketbola Ziemas kausā.

Mača izskaņa veiksmīgāka bija TPB nr.30 (Mārtiņš Liepa, Raitis Liepa, Nauris Liepiņš), kas līdz ar pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu. Papildlaikā, kas ritēja līdz pirmajam grozam, abām vienībām bija vairākas labas izdevības, līdz pēc diviem neprecīziem Krievu komandas strītbolista soda metieniem pretinieki izcīnīja atlēkušo bumbu, ko viegli raidīja grozā.Dzirksteles šķīda spēlē par trešo vietu, kur par zaudējumu pusfinālā reabilitēties vēlējās gan lietuvieši, gan komanda ar nosaukumu Aivars Līdaks (Kristers Zeidaks, Einārs Tukišs, Edmunts Tukišs, Artūrs Dušelis). Agresīvā spēlē lietuvieši, kuri pēdējos divos gados ieguvuši pasaules ielu basketbola čempionu titulus, apliecināja savu pārākumu meistarībā un ieguva trešo vietu.Citās grupās par uzvarētājiem kļuva: MIX grupa – Jūrmalas Fēnikss, jaunietes (no 93.g.dz.) – ZUFOME, jaunietes (līdz 94.g.dz.) – Jugla, vīri (79.-88.g.dz.) – BK Baldone, vīri (89.-91.g.dz.) – Libertas.lv-2, vīri (92.-93.g.dz) – Zabolova, jaunieši (94.-95.g.dz.) – Čiekuri!, jaunieši (96.-97.g.dz.) – Ze4es galvas, jaunieši (līdz 98.g.dz.) – Ogres prestižs.Garnier ratiņbasketbola turnīra spēlē Jūrmalas komanda uzvarēja kuldīdzniekus. Nākamajos posmos Streetball Extreme solījuši piedalīties arī Latvijas ratiņbasketbola izlases spēlētāji, kuri sestdien bija aizņemti Baltijas kausa izcīņas turnīrā.Kopumā strītbola sezonas atklāšanas sacensībām Grīziņkalnā dažādās vecuma grupās bija pieteikušās vairāk kā 200 komandu. Paralēli ielu basketbolam notika spēkošanās arī skeitbordā, ielu dejās, Freestyle dziedāšanā. Jau pirms pasākuma tā organizators Raimons Elbakjans portālam Diena.lv atklāja, ka svarīgākais ir dot jauniešiem iespēju labi pavadīt laiku bez alkohola un narkotiku lietošanas. To apstiprināja arī Krievijas ielu basketbola asociācijas pārstāve, kura pauda prieku, ka rīkotājiem izdevies apvienot gan strītbola, gan dažādu citu ielu kultūru pasākumu.

Streetball Extreme svinīgajā atklāšanā tika parakstīts sadarbības līgums ar Krievijas ielu basketbola asociāciju. Ar tās palīdzību Streetball Extreme veidotāji cer izveidot stabilu ielu basketbola sistēmu ne tikai Latvijā, bet vēlāk arī Baltijā un pārējā Eiropā.

Nākamais Streetball Extreme posms paredzēts 4.jūnijā, bet trešais notiks 29.augustā. Streetbasket Pro grupas labākajai Latvijas komandai balvā tiek solīts brauciens uz starptautisko  turnīru Moscow Open.

Latvijas strītbola sezona turpināsies jau nākamsestdien, kad pie Arēnas Rīga paredzēts Latvijas skolu čempionāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi