Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Igaunijas diska metējam Kanteram pasaules čempionāta sudrabs

Igaunijas diska metējs Gerds Kanters izcīnijis sudraba medaļu pasaules čempionātā Dienvidkorejas pilsētā Tegu.Otrdien notikušajās finālsacensībās Pekinas olimpisko spēļu čempions Kanters veiksmīgākajā no mēģinājumiem sasniedza 66,95 metrus un zaudēja vienīgi vācietim Robertam Hartingam (68,97), kurš pasaules čempiona titulu izcīnīja otro reizi pēc kārtas.

Kanteram jau bija pilns pasaules čempionāta godalgu komplekts (zelts 2007.gadā, sudrabs 2005.gadā un bronza 2009.gadā).Trešajā vietā ierindojās Ehsans Hadadi no Irānas (66,08 m), ceturtajā vietā palika igaunis Marts Israels (65,20), bet sestajā – titulētais Lietuvas diskobols Virgīlijs Aļekna (64,09).800 metru finālskrējienā likusmakarīgu uzvaru guva pasaules rekordists Deivids Rudiša no Kenijas – 1:43,91. Otrajā vietā finišēja sudānietis Abubakers Kaki (1:44,41), bet bronzas godalgu izcīnīja Jurijs Borzakovskis no Krievijas (1:44,49).

Kārtslēkšanā dāmām triumfēja Fabiana Murere no Brazīlijas, kura vienīgā pārvarēja 4,85 metru augstumu. Sudraba medaļu, sasniedzot jaunu Vācijas rekordu, nopelnīja Martina Štruca (4,80), bet bronzu – Svetlana Feofanova no Krievijas (4,75). Neveiksmes piedzīvoja slavenā Jeļena Isinbajeva – 4,65 metri un tikai sestā vieta.

3000 metru kavēkļu skrējienā pērn izcīnītajam Eiropas čempiones titulam pasaules čempionāta zelta medaļu pievienoja Jūlija Zarudņeva-Zaripova no Krievijas (9:07,03). Aiz viņas finišēja tunisiete Habiba Gribi (9:11,97) un kenijiete Milka Čeiva (9:17,16).

Visbeidzot 400 metru finālskrējienā vīriem pārsteigumu sarūpēja 18 gadus vecais Kirani Džeimss no Grenadas, kurš finišēja pēc 44,60 sekundēm un pēdējos metros par sekundes trim simtdaļām apsteidza pasaules un olimpikos čempionu amerikāni Lešonu Meritu. Trešajā vietā beļģis Kevins Borlē (44,90).

Jau ziņots, ka par pasaules čempioni septiņcīņā kļuva krieviete Tatjana Černova, kuras rēķinā 6880 punktu. Džesika Enisa no Lielbritānijas viņai zaudēja 129 punktus. Bronzas medaļu nopelnīja vāciete Dženifera Ēzere (6572 p.), bet Latvijas daudzcīņniece Aiga Grabuste ierindojās 12.vietā.

(papildināta ar 3000 m/kav.un 400 m skrējienu rezultātiem)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi