Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Lietuvas basketbolisti pieveic arī Horvātiju un uzvar savā apakšgrupā

Pateicoties lieliskajam 19-3 izrāvienam spēles trešās ceturtdaļas izskaņā un pēdējā perioda sākumā, Lietuvas basketbolisti ielika stabilu pamatu ceturtajai uzvarai olimpiskajā basketbola turnīrā, ar 86:73 pārspējot Horvātiju. Šī uzvara nodrošināja lietuviešiem uzvaru A apakšgrupā.

Horvāti divas reizes izvirzījās drošā pārsvarā, taču abas reizes to pamanījās zaudēt. Kad pārsvars tika zaudēts otro reizi, horvātu spēle kļuva nervoza, ar neprecīziem un reizēm nepārdomātiem lēmumiem, kas lietuviešiem tik bija vajadzīgs, lai pilnībā sagrautu pretinieku. Lietuvieši spēlēja atraisīti, bija precīzi no tālas distances (realizēti 11 no 20 tālmetieniem), lieliski darbojās saspēles vadītāja sadarbība ar centra spēlētāju.

Mindaugs Lukauskis ar gūtajiem 20 punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs Lietuvas izlases rindās. 18 punktus guva Lins Kleiza, bet 12 - Sims Jasaitis.

Horvātiem labākais ar gūtajiem 13 punktiem bija Roko Ukičs, Zorans Planicičs spēli beidza ar 11 punktu guvumu, bet desmit punktus sakrāja Marko Baničs.

Pašreiz olimpiskajā turnīrā uzvarējuši visās spēlēs ir ne tikai Lietuvas, bet arī ASV un Spānijas basketbolisti, kuri tiksies sestdien savstarpējā spēlē.

Citā A grupas spēlē pašreizējie Eiropas čempioni Krievijas basketbolisti piedzīvoja trešo zaudējumu 80:95 pret Austrāliju un riskē palikt ārpus ceturtdaļfināla. Pēdējā kārtā viņi tiksies ar olimpiskajiem čempioniem argentīniešiem, kuri pieveica Irānu 97:82.

Situācija pēc 4 kārtām: Lietuva 4 uzvaras, Argentīna 3, Austrālija un Horvātija pa 2, Krievija 1, Irāna 0.

B grupā līdz ar pārliecinošo uzvaru 119:82 pār Spāniju divu līdz šim nezaudējušo komandu savstarpējā spēlē pirmo vietu nodrošināja ASV basketbolisti, un zināmi arī trīs pārējie ceturtdaļfināla dalībnieki. Pēc četrām kārtām ASV ir 4 uzvaras, Spānijai 3, Grieķijai un Ķīnai pa 2, Vācijai 1, Angolai 0.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi