Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (17:41) - Gulbis Madrides Masters 1.kārtā uzveic poli Janoviču

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien Madrides Masters 1000 sērijas tenisa turnīru uzsāka ar uzvaru pret Polijas pārstāvi Ježiju Janoviču: 7-6 (7:5), 3-6, 6-2. Pirmā seta pirmajos četros geimos katrs tenisists uzvarēja pie savas serves, bet piektajā Janovičs lauza latvieša servi. Turpinājumā Gulbis nonāca iedzinējos arī ar 2-4, tomēr smagā cīņā tika priekšā (5-4) un vēlāk panāca taibreiku. Tajā Gulbis bija pārāks ar 7:5, svinot uzvaru pirmajā setā.

Otro Gulbis sāka ļoti neveiksmīgi, vispirms neizmantojot teicamu iespēju lauzt Janoviča servi, bet pēc tam zaudējot pretiniekam pie savas. Pēc trim geimiem polis bija ieguvis pārliecinošu 3-0 vadību. Turpinājumā latvietis pietuvojās līdz 3-5, tomēr otrajā setā bija spiests atzīt Janoviča pārākumu ar 3-6.

Trešā seta ievadā jau pilnībā dominēja Gulbis - pēc breika un diviem uzvarētiem geimiem pie savas serves jau 3-0 latvieša labā, bet pēc tam panākums arī svarīgajā piektajā geimā (4-1). Setu un spēli Gulbis noslēdz ar vēl vienu breiku (6-2), triumfējot mačā un iekļūstot otrajā kārtā. Gulbis par to ticis arī pie 45 ATP ranga punktiem un 24 005 eiro naudas balvas.

Zīmīgi, ka abi tenisisti atrodas viens otram blakus ATP rangā - Gulbis pašlaik ir 20.vietā, kamēr Janovičs atrodas vienu pozīciju zemāk.

Otrajā kārtā Gulbis tiksies ar Aleksandru Dolgopolovu no Ukrainas, kurš ar 7-5, 4-6, 6-3 uzveica ar 13.numuru izlikto itāli Fabio Fonjīni. Pasaules rangā šobrīd Dolgopolovs atrodams uzreiz aiz Gulbja un Janoviča - 22.pozīcijā.

Līdz šim abi tenisisti savā starpā tikušies divas reizes, 2011. un 2014.gadā sacenšoties Madrides "Masters 1000" sacensībās. Ja pirmajā spēlē pārāks bija latvietis, pagājušajā mēnesī notikušajā otrajā tikšanās reizē Gulbis cieta neveiksmi ar 2-6, 4-6.

Papildināta ar informāciju par Gulbja pretinieku otrajā kārtā


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi