Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

papildināts (18:17) - Gulbis zaudē mājiniekam Maī; gaidāms 60 pozīciju kritiens ATP rangā

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā trešdien ar 3-6, 6-3, 5-7, 3-6 piekāpās mājiniekam Nikolā Maī.

Līdz ar to Gulbis neaizstāvēja lielāko daļu no pērn nopelnītajiem punktiem, kas nozīmē, ka viņam pasaules rangā gaidāms kritums par aptuveni 60 pozīcijām uz devīto desmitu.

Maču Gulbis sāka ļoti pārliecinoši, pirmajos divos geimos neļaujot Maī uzvarēt nevienā izspēlē. Tomēr francūzis iespēlējās, nākamajos trijos geimos jau pats zaudējot tikai vienā izspēlē. Kaut sestajā geimā Gulbis vēl noturēja savu servi, astotajā geimā Maī vēlreiz to lauza un uzvarēja pirmajā setā ar 6-3.

Arī otrais sets Gulbim sākās grūti - pirmajā geimā viņam nācās aizstāvēt breikbumbu, bet otrajā geimā Maī pie savas serves uzvarēja "sausā". Turpinājumā latvietis ļoti pārliecinoši servēja, bet, ja Maī izdevās uzņemt Gulbja servi, garākās izspēlēs bieži vien pārāks bija tieši mājinieks. Astotajā geimā beidzot Gulbim izdevās "ieķerties" Maī servē un viņš izmantoja breikbumbu, bet vēl pēc brīža noslēdza otro setu savā labā ar 6-3.

Trešais sets sākās ļoti saspringti, jo pirmais geims pie Maī serves ilga vairāk nekā 16 minūtes. Tomēr Gulbis neizmantoja nevienu no sešām breikbumbām un tieši Maī pielika tam punktu. Trešajā geimā gan Gulbim izdevās atkal nobreikot pretinieku, iegūstot vadību, tiesa, jau nākamajā geimā arī Maī lauza servi, panākot izlīdzinājumu 2-2. Zīmīgi, ka jau tobrīd trešais sets bija ildzis tikpat daudz kā pirmie divi seti - 37 minūtes.

Kaut Gulbis bija tuvu savas serves zaudēšanai arī sestajā geimā, viņam izdevās noturēties, bet pēc tam latvietis jau pats izmantoja iegūto breikbumbu devītajā geimā, panākot 5-4. Izservēt setu gan latvietim neizdevās, jo desmitajā geimā viņš zaudēja pirmajās trijās izspēlēs. Kaut pēc tam divas breikbumbas tika atspēlētas, trešo Maī izmantoja un atkal panāca 5-5. Pēc šīs epizodes Gulbis salauza raketi un saņēma brīdinājumu no tiesneša. Seta izskaņā Gulbis pie Maī serves zaudēja geimu pārliecinoši, bet pēc tam savas serves geimā pieļāva divas dubultkļūdas un zaudēja arī to, ciešot neveiksmi trešajā setā, kas ilga 71 minūti, ar 5-7.

Ceturtajā setā Gulbis otrajā geimā aizstāvēja trīs breikbumbas, tomēr ceturto no tām Maī izmantoja, drīz vien latvietim nokļūstot iedzinējos ar 0-3. Turpinājumā Gulbim mača gaitā vairs ieķerties neizdevās un nācās ciest sāpīgu zaudējumu.

Svētdien Gulbim izdevās pārvarēt sev pērn tik veiksmīgā Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu, kad viņš ar 6-4, 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja Nīderlandes pārstāvi Igoru Sijslingu.

Šis Gulbim ir vitāli svarīgs turnīrs, jo viņam jāaizstāv 720 ATP ranga punkti, kas agra zaudējuma gadījumā var nozīmēt milzīgu kritumu pasaules rangā. Kā zināms, šosezon latvietis uzvarējis tikai trijās no 15 spēlēm.

Gulbis šobrīd pasaules rangā ieņem 29.vietu un sacensībās izlikts ar 24.numuru, tāpēc pirmajās divās kārtās nevar tikties ar citiem izliktajiem spēlētājiem. Gulbis jaunākajā rangā piedzīvoja kārtējo kritumu, jo pagājušajā nedēļā nespēja aizstāvēt Nicas ATP World Tour 250 sērijas turnīra čempiona titulu. Ja latvietis būtu zaudējis pirmajā kārtā Parīzē, viņš pasaules rangā uzreiz atkristu uz pirmā simtnieka beigām.

Tikmēr 33 gadus vecais Maī ATP reitingā atrodams 116.vietā, lai gan pagājušā gada maija sākumā francūzis bija 37.pozīcijā.

Labāk Maī veicas dubultspēlēs, kur ar pārinieku Pjēru Igo Ebēru šosezon viņš aizkļuva līdz Austrālijas atklātā čempionāta finālam. ATP dubultspēļu rangā Maī ir 23., bet pagājušā gada aprīļa beigās bija pakāpies pat uz desmito pozīciju.

Augstākais francūža sasniegums vienspēlēs ir Ņūportas ATP World Tour 250 uzvarētāja tituls, ko viņš izcīnīja pirms diviem gadiem.

Abi šodienas pretinieki tikušies divas reizes, kurās pārāks bijis latvietis. Orleānas Challanger trurnīrā 2012.gadā Gulbis uzvarēja ar 4-6, 6-4, 6-2, bet pēc diviem gadiem latvietis Marseļā triumfēja ar 6-3, 7-6(1).

Trešajā kārtā sekmīgākajam tenisistam šajā mačā pretī varētu stāties ar 12.numuru izliktais francūzis Žils Simons, kuru gan pirms sacensībām nomoka muguras trauma, tāpēc viņš pagājušā nedēļā izstājās no Nicas ATP turnīra, vai slovāks Martins Kližans. Savukārt ceturtajā kārtā sportisti varētu tikties ar šveicieti Stanu Vavrinku.

Gulbis Francijas atklātajā čempionātā startēs devīto reizi. Jau 2008.gadā Gulbis aizkļuva līdz sacensību ceturtdaļfinālam, kurā vien saspringtā trīs setu cīņā piekāpās Novākam Džokovičam, bet turpmāk viņš ilgstoši netika tālāk par otro kārtu, līdz pērn pamanījās sasniegt turnīra pusfinālu, gūstot lielāko panākumu savā līdzšinējā karjerā.

Dāmu turnīra kvalifikācijā Latviju pārstāvēja Aļona Ostapenko, tomēr viņa cieta neveiksmi jau pirmās kārtas mačā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi