Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

papildināts (18:23) - Rastorgujevs sprintā sasniedz personisko rekordu PK posmos

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien izcīnīja devīto vietu Pokļukā notikušajās Pasaules kausa posma desmit kilometru sprinta sacensībās. Šis ir pirmais Pasaules kausa posms pēc Soču olimpiskajām spēlēm.Rastorgujevs pēc pirmās šaušanas, kurā viņš nepieļāva nevienu kļūdu, atradās augstajā otrajā vietā.

Šo pozīciju viņš saglabāja līdz otrajai šaušanai, kurā viņš pieļāva vienu kļūdu. Pēc tās viņš noslīdēja uz devīto vietu, un pozīciju neizdevās uzlabot arī atlikušajos pāris kilometros. Līdz šim viņa labākais rezultāts PK sprinta sacensībās bija 10.vieta.Par sacensību uzvarētāju ar vienu kļūdu šaušanā tika kronēts zviedrs Bjērns Ferijs, kuram šī bija sestā uzvara kādā no Pasaules kausa sacensībām. Rastorgujevs no uzvarētāja atpalika par 32,4 sekundēm.Tikmēr otrajā vietā ierindojās krievs Antons Šipuļins, kurš no Ferija atpalika par pusotru sekundi. Savukārt labāko trijnieku noslēdza Arnds Peifers no Vācijas.Divkārtējais Soču olimpisko spēļu čempions Martēns Frukads no Francijas tikmēr ieņēma tikai septīto vietu - tieši aiz leģendārā norvēģa Ūle Eināra Bjērndālena.Tikmēr cits Latvijas biatlonists Rolands Pužulis ar četrām kļūdām šaušanā ierindojās pēdējā, 91.vietā starp finišu sasniegušajiem sportistiem. Savukārt Edgars Piksons pēc pirmās šaušanas no sacensībām izstājās.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 570 punktiem ir Furkads, bet ar 421 punktu viņam seko Ēmils Hegle Svendsens no Norvēģijas. Trešais ar 405 punktiem ir Dominiks Landertingers no Vācijas. Tikmēr Rastorgujevs ar 225 punktiem pakāpies uz kopvērtējuma 22.vietu.

Kā zināms, vēl februārī Rastorgujevs atzīstami startēja Soču olimpiskajās spēlēs, augstāko vietu - devīto - izcīnot iedzīšanas sacensībās. Tāpat Olimpiādē Latvijas labākajam biatlonistam izdevās ierindoties 14.vietā masu startā, 17.pozīcijā sprintā un 33.vietā individuālajās sacensībās.

Tikmēr Latvijas biatloniste Žanna Juškāne turpat ceturtdien izcīnīja 73.vietu 7,5 kilometru sprinta distancē dāmām.

Katrā no divām šaušanām Juškāne pieļāva pa divām kļūdām, finišā apsteidzot 12 sportistes, kamēr vēl viena nefinišēja. Latvijas pārstāve līdz ar to nekvalificējās sestdien gaidāmajām sacensībām iedzīšanas distancē.

Par sacensību uzvarētāju negaidīti kļuva 23 gadus vecā austriete Katarīna Innerhofere, kura pirmo reizi karjerā kāpa uz Pasaules kausa sacensību goda pjedestāla. Viņa šāva bez kļūdām, bet Juškāne uzvarētājai finišā zaudēja četras minūtes un 0,7 sekundes.

Otrajā vietā 9,2 sekundes aiz uzvarētājas finišēja nekļūdīgi šāvusī krieviete Darja Virolainene, kurai arī šis ir augstvērtīgākais panākums karjerā, bet trešā 12,1 sekundi aiz austrietes bija Nadežda Skardino no Baltkrievijas, kura arī šāva nekļūdīgi.

Pasaules kausa kopvērtējuma līdere Tūra Bergere šoreiz ierindojās sestajā vietā, bet viena no viņas tuvākajām sekotājām Darja Domračova no Baltkrievijas bija spiesta samierināties ar 28.vietu.

Bergere ar 499 punktiem joprojām ir kopvērtējuma līdere, bet 12 punktus viņai zaudē Kaisa Makarainena no Somijas. Tikmēr trešā ar 468 punktiem ir Domračova.

Juškāne vēl nesen piedalījās Soču olimpiskajās spēlēs, sprintā ierindojoties 79.vietā, bet 15 kilometru individuālajā distancē izstājoties no sacensībām.

Šī Pasaules kausa posma turpinājumā biatlonisti sestdien sacentīsies iedzīšanā, bet svētdien - masu startā.

Šajā biatlona sezonā vēl atlicis aizvadīt trīs Pasaules kausa posmus - bez šī sportisti nākamajās nedēļās sacentīsies arī Somijā un Norvēģijā.

papildināta no 9.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi