Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Paralizēta Ķīnas vingrotāja tiesāsies ar 1998. gada Labas Gribas spēļu rīkotājiem

Ķīnas vingrotāja Saņ Lana, kura pirms 12 gadiem piedzīvoja smagu kritienu 1998. gada Labas Gribas spēļu sacensībās, nolēmusi tiesāties ar šo sacensību rīkotājiem un no tiem piedzīt kompensāciju.

Bijusī vingrotāja meklēja amerikāņu advokātu, kurš palīdzētu viņai iesūdzēt tiesā Labas Gribas spēļu rīkotājus. 1998. gadā spēles notika Ņujorkā, un tobrīd 17 gadus vecā Saņ Lana salauza kaklu pēc neveiksmīgas piezemēšanās lēciena vingrinājumā. Negadījums notika treniņā, pēc kura Saņ Lana uz mūzu ir piesaistīta ratiņkrēslam.

Bijusī vingrotāja savā interneta blogā raksta, ka smagās traumas ir sekas sliktai organizācijai un plānošanai sacensību vietā. "12 gadus esmu glabājusi patiesību, tagad pienācis laiks to atklāt," rakstīja Saņ Lana.

Bijusī vingrotāja apgalvo, ka pirms viņas lēciena kāds citas valsts treneris novācis matraci no piezemēšanās vietas. Saņ Lana savākusi pietiekami daudz informācijas, lai varētu vērsties tiesā.

Labas Gribas spēļu organizatori bija apdrošinājuši sportistu veselību, tāpēc Saņ Lanas medicīniskie izdevumi tiek segti, taču neveiksmīgā vingrotāja vēlas saņemt kompensāciju par dzīvošanas izdevumiem, kas kā invalīdei esot lieli. Tāpat viņa pārmet Ķīnas vingrošanas asociācijai un sacensību organizatoriem, ka tie nav likušies ne zinis par viņas dzīves apstākļiem dzimtenē.

"Viņi[Labas Gribas spēļu organizatori] izliekas, ka notikušais nekādā veidā nav saistīts ar viņiem," raksta vingrotāja.

Labas Gribas spēles savulaik organizēja mediju magnātam Tedam Tērneram piederoša kompānija. Laika posmā no 1986. līdz 2001. gadam notika piecas Labas Gribas spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi