Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Pasaules tenisa ranga otrā rakete Marejs negaidīti zaudē Indianvelsas turnīra trešajā kārtā

ATP pasaules tenisa ranga otrā rakete Endijs Marejs no Lielbritānijas pirmdien negaidīti cieta neveiksmi Indianvelsas _Masters 1000 _sērijas turnīra trešajā kārtā.

Marejs trīs setu cīņā ar 4-6, 6-4, 6-7 (3:7) cieta zaudējumu pret Argentīnas tenisistu Federiko Delvoni, kurš ATP rangā atrodas 53.pozīcijā.

Trešajā setā Marejs bija vadībā ar 4-1, taču pārsvaru nenosargāja un pēc tam nonāca iedzinējos ar 5-6 pie Delvoņa serves. Tomēr brits spēja atjaunot neizšķirtu un pēc tam taibreikā izvirzīties vadībā ar 3:2, tomēr nākamajās piecās izspēlēs labāks bija argentīnietis.

Pirms septiņiem gadiem Marejs Indianvelsas Masters turnīrā spēlēja finālā, kurā cieta neveiksmi, bet pēc tam piecas reizes ticis līdz ceturtdaļfinālam, taču ne reizi tālāk, uzskatot šo turnīru par vienu no sev neparocīgākajiem.

"Indianvelsā nekad neesmu spēlējis savu labāko tenisu. Esmu mēģinājis dažādas lietas, mainījis sagatavošanās procesu, izmēģinājis cietākas raketes, taču nekas nav mainījies, un šeit es īsti neizjūtu savu sitienu," Marejs atzina, ka turnīrā, kurš notiek Dienvidkalifornijas tuksnesī, nejūtas komfortabli.

Delvonis, kurš 2014.gadā Sanpaulu izcīnīja līdz šim savu vienīgo ATP turnīru titulu, pirms trīs gadiem Hamburgā uzvarēja tobrīd ranga piektajā vietā esošo šveicieti Rodžeru Federeru, bet tagad ir guvis karjeras lielāko uzvaru. Indianvelsas turnīra astotdaļfinālā viņš tiksies ar francūzi Gaelu Monfisu, kurš ar 6-1, 6-3 sagrāva Alvertu Ramosu no Spānijas.

Marejam šis bija pirmais ATP turnīrs pēc Austrālijas atklātā čempionāta, kurā viņš finālā zaudēja ranga līderim Novākam Džokovičam, un pirmais turnīrs esot tēva godā. Pa vidu viņš gan piedalījās Deivisa kausa izcīņas pirmās kārtas mačā pret Japānu, palīdzot Lielbritānijai izcīnīt uzvaru.

Pirmdien pie uzvaras tika arī ranga trešais numurs Stans Vavrinka no Šveices, kurš ar 6-4, 7-6 (7:5) uzvarēja krievu Andreju Kuzņecovu. Astotdaļfinālā tika arī turnīrā ar astoto numuru izliktais Rišārs Gaskē no Francijas, kurš ar 2-6, 6-2, 6-1 pārspēja ukraini Aleksandru Dolgopolovu, kā arī turnīra desmitā rakete Marins Čiličs no Horvātijas, kurš ar 6-4, 6-3 pieveica argentīnieti Leonardo Maijeru.

Kā zināms, Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis cieta neveiksmi Indianvelsas turnīra pirmajā kārtā, ar 2-6, 6-7 (2:7) atzīstot spāņa Giljermo Garsijas-Lopesa pārākumu.

Šogad Indianvelsā, kas ir pirmais no sezonas deviņiem Masters 1000 sērijas turnīriem, no pasaules ranga vadošā desmitnieka nepiedalās divi spēlētāji - trešā rakete Rodžers Federers, kurš turnīrā bija startējis 15 gadus pēc kārtas, taču šogad nevarēja spēlēt ceļgala savainojuma dēļ, un ranga astotajā vietā esošais spānis Davids Ferrers.

Iepriekšējos divos gados Indianvelsā uzvarēja pasaules ranga līderis serbs Novāks Džokovičs, kurš arī šoreiz ir favorīts. Serbs trešās kārtas cīņu pret Filipu Kolšreiberu no Vācijas aizvadīs otrdien. Šajā turnīrā serbs titulu izcīnījis četras reizes, uzvarot 42 no 48 spēlēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi