Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pavlovičs: Konkurence uz vietu valstvienības sastāvā ir ļoti liela

Lai iekļūtu Latvijas handbola izlasē, kas janvārī Norvēģijā piedalīsies savā pirmajā Eiropas čempionātā, ir jābūt labākam par vēl vairākiem citiem handbolistiem, jo konkurence uz katru pozīciju valstsvienībā ir ļoti liela, sarunā ar Latvijas Handbola federāciju (LHF) teica viens no pieredzes bagātākajiem spēlētājiem Jānis Pavlovičs.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu handbola izlase 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīra paplašinātajā pieteikumā iekļāvusi 27 spēlētājus.

"Uz pirmo treniņu praktiski ierados pa taisno no lidostas," LHF citē pieredzējušo handbolistu. "Runājot par manu spēlēšanu Norvēģijā, varu teikt, ka arī pēc spēka otrajā līgā klubi ir diezgan profesionāli. Pa to laiku, ko pabiju Latvijā, ir audzis Norvēģijas komandu līmenis gan Virslīgā, gan pirmajā līgā." 

"Ierados Sandefjord komandā augustā, tāpēc sākotnēji loma nebija ļoti liela. Ceru, ka nākamajā sezonā iespēju man būs vairāk. Jāsaka gan, ka Norvēģijā atgriezos arī apstākļu spiests."

Spēlētājs atklāja, ka jau pašā sākumā apzinājies savu lomu vienībā. "Mani komandā ņēma kā otru ārējo spēlētāju, bet vadošais handbolists katru maču spēlē gandrīz visas 60 minūtes. Nākamajā sezonā viņš jau būs augstākās līgas klubā Drammen," stāsta Pavlovičs. "Mēs esam vēl trīs malējie spēlētāji, un katrs principā tiek pie savām 20 minūtēm spēlē. Mans mērķis noteikti ir palikt komandā, iegūt vairāk iespējas un principā šosezon ceram, ka vismaz izdosies pacīnīties par tikšanu spēcīgākajā līgā."

Izvirzītais mērķis esot gana reāls, jo komanda nav tālu no pārspēļu zonas. Pavloviča klubs Norvēģijas čempionātā ar 16 punktiem šobrīd ieņem ceturto vietu, bet tikpat ir arī trešajā pozīcijā esošajai Kristiānijas "Topphandball", savukārt līdervienības Fjellhammer un Viking Handball iekrājušas attiecīgi 21 un 24 punktus.

"Mūs no pārspēļu zonas šobrīd šķir tikai daži punkti. Slikti iesākām sezonu. Bija vairāki zaudējumi pēc kārtas, bet pēdējos mačos jau var just, ka demonstrējam aizvien labāku handbolu, spēle kļūst saturīgāka. Ceru, ka mēs vēl spēsim pacīnīties par iespēju tikt augstāk," handbolists stāsta par saviem un komandas mērķiem. 

Pavlovičs, kuram tiekot izlases sastāvā, Eiropas čempionātā iespējams sasniegt 100 spēļu robežu Latvijas valstsvienībā, sarunā ar LHF atklāja, ka nejūtot satraukumu pirms gaidāmā turnīra, taču konkurence par iekļūšanu sastāvā esot ļoti liela.

"Teikšu godīgi - nav uztraukuma, jo dzīvē šobrīd ir citas problēmas, par kurām ir jādomā. Latvijas nacionālajā izlasē šobrīd pat ir iespēja nedaudz izvēdināt galvu, atvilkt elpu, iegūt pozitīvas emocijas. Man ļoti patīk, ka ir savākušies visi labākie Latvijas handbolisti, nevienam nav traumu. Pēdējos 15 gados tas ir reti izdevies. Ir ļoti liela konkurence par to, lai vispār tiktu sastāvā un lidotu uz Norvēģiju," saka handbolists.

"Protams, ka gribam uz Norvēģiju doties, lai iegūtu kādus punktus. Nav nekāds noslēpums, ka visi ļoti gribētu uzvarēt Nīderlandi, tas ir pirmais uzdevums. Un iekosties cīņā pret Spāniju un Vāciju. Būtu forši, ja pēdējā spēle pret Vāciju vēl būtu izšķirošā cīņā par izkļūšanu no grupas."

Katra izlase paplašinātajā pieteikumā var iekļaut 28 spēlētājus, un papildināt to nedrīkst. Dienu pirms čempionāta pirmās spēles pieteikums jāsamazina līdz 16 handbolistiem, bet grupu turnīra gaitā ir iespējams veikt līdz divām maiņām, taču tām jābūt no papildinātā kandidātu saraksta.

Latvijas izlases pieteikumā iekļautas izlases spožākās zvaigznes un pieredzējušie spēlētāji, piemēram, Dainis Krištopāns, Aivis Jurdžs, Māris Veršakovs, Artūrs Kuģis, Ingars Dude, Ģirts Lilienfelds, Jānis Pavlovičs un citi.

Visvairāk starptautisko spēļu - 98 - aizvadījis Pavlovičs, 90 mači ir Veršakovam, 84 izlašu cīņās laukumā ir bijis Jurdžs, bet 81 duelī piedalījies Lilienfelds.

Latvijas izlases trenerim Amandam Uščinam asistēs Andrejs Narnickis, Arnolds Straume un Sandris Veršakovs. Fiziskās sagatavotības treneris būs Ēriks Visockis, fizioterapeites pienākumus pildīs Agate Ādiņa, bet delegācijas vadītājs būs Guntis Ciematnieks.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies no 10. līdz 26.janvārim, un tajā pirmo reizi startēs kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Mači norisināsies Stokholmā, Malmē, Gēteborgā (visas - Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas - Austrija) un Tronheimā (Norvēģija).

Eiropas čempionātā 24 komandas būs sadalītas sešās apakšgrupas pa četrām izlasēm katrā. Pēc priekšsacīkstēm pamatturnīram kvalificēsies katru apakšgrupu divas labākās komandas, kas pēc tam divās grupās, pa sešām valstsvienībām katrā, noskaidros četras pusfinālistes.

Finālturnīrā uzvarējusī komanda nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Eiropas vietu Olimpiādē jau nodrošinājusi pērnā gada pasaules čempione Dānija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi