Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

PČ rollerslēpošanā 20 km distancē triumfē olimpiskais vicečempions Boļšunovs

Latvijas sportists Raimo Vīgants ceturtdien Madonā notiekošajā Pasaules čempionātā rollerslēpošanā izcīnīja 19.vietu 20 kilometru distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu, tikmēr arī citiem latviešiem vietas otrajā desmitā.

Vīru konkurencē 20 kilometru distancē astoņus apļus visātrāk veica trīskārtējais 2018.gada olimpisko spēļu vicečempions un četrkārtējais šī gada pasaules meistarsacīkšu vicečempions Aleksandrs Boļšunovs, kurš finišēja ar laiku 44 minūtes un 48,1 sekunde.

Ātrākais no latviešiem bija vairākkārtējais pasaules kausa posmu uzvarētājs rollerslēpošanā junioriem Raimo Vīgants, kurš līderim zaudēja nepilnas četras minūtes un ierindojās 19.vietā. Vīgantam šī bija debija pieaugušo konkurencē. Bez viņa šajā distancē startēja arī vienīgais latvietis, kurš spējis nopelnīt punktus Pasaules kausa kopvērtējumā Indulis Bikše. Sportists līderim zaudēja sešas minūtes un 19,2 sekundes, ieņemot 25.vietu.

Vīgants par iegūto vietu nopelnīja 91,20 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus, bet Bikše 132,95.

Tikmēr dāmu konkurencē pirmo vietu desmit kilometru distancē izcīnīja Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma otrās vietas īpašniece Natālija Ņeprajeva no Krievijas. Tikmēr latviete viņai zaudēja divas minūtes un 43 sekundes, distancē pavadot 26 minūtes un 8,07 sekundes. Šāds rezultāts Auziņai deva 16.vietu.

Šajā disciplīnā startēja arī Paula Bergfelde, kura līderei zaudēja piecas minūtes un 37,9 sekundes, ieņemot pirmspēdējo, 21.vietu.

Par 16.vietu Auziņai piešķirti 119,35 FIS punkti, bet Bergfeldei 218,88.

Uzreiz aiz pjedestāla palika Pasaules kausa posma uzvarētāja sprintā un sešreiz trijniekā iekļuvusī slovākiete Aļona Prohazkova, kura līderei zaudēja vienu minūti un 13,5 sekundes.

Sportistēm distancē bija jāveic četri apļi, kur katra garums bija 2,5 kilometri.

Paralēli pieaugušo čempionātam Madonā norisinās arī junioru pasaules meistarsacīkstes, kurās startēja Niks Saulītis, Bruno Krampe, Artūrs Aleksandrs Lule, Bruno Strupulis un Samanta Krampe.

Puišu konkurencē 20 kilometrus visātrāk veica Juhans Ekbergs, kurš distancē pavadīja 45 minūtes un 50,1 sekundi.

Ātrākais no latviešiem bija Saulītis, kurš līderim zaudēja trīs minūtes un 33,2 sekundes, ierindojoties 14.vietā, kamēr piecas minūtes un 9,4 sekundes no pirmās vietas ieguvēja atpalika Krampe, izcīnot 19.pozīciju. Divas vietas zemāk ierindojās Lule, kurš no līdera iepalika par piecām minūtēm un 15,4 sekundēm, bet vēl minūti lēnāks bija Strupulis.

Dāmu konkurencē vienīgā latviete Krampe izcīnīja 14.vietu, līderei Anastasijai Falejevai no Krievijas zaudējot četras minūtes un 4,7 sekundes.

Saulītis nopelnīja 130,90 FIS punktus, Krampem 158,88, Lulem 160,63, bet Strupulim 184,75. Samantai Krampei piešķirti 202,74 FIS punkti.

Piektdien sacensībās paredzēti masu starti un sprinta disciplīnas, kurās viena Latvijas cerībām būs cēsnieks Artūrs Brants, kurš piecas reizes pasaules kausa posmos rollerslēpošanā ir bijis astotniekā, sasniedzot pēdējos desmit gados augstākās vietas no latviešiem vīru konkurencē.

Pasaules čempionāts no 7. līdz 11.augustam norisināsies "Smeceres sila" trasē. Tajā piedalīsies vairāk nekā 160 rollerslēpotāji no 14 pasaules valstīm, tajā skaitā arī Latvijas.

Četrus iepriekšējos gadus Madonā norisinājās Pasaules kausa posmi, bet šogad tiek uzņemtas planētas meistarsacīkstes.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi