Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Pēc iekļūšanas Roland Garros finālā Šarapova atgūs WTA ranga līderpozīciju

Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra finālā ceturtdien iekļuva ar otro numuru izliktā krieviete Marija Šarapova. Pēc izcīnītā panākuma kļuvis zināms, ka nākamajā publicētajā WTA rangā Šarapova atgūs pirmo pozīciju, pārņemot to no baltkrievietes Viktorijas Azarenkas.

Aizvadītajā turnīra pusfināla cīņā Šarapova ar 6-3, 6-3 uzvarēja čehieti Petru Kvitovu, kura bija izlikta ar ceturto numuru.

Tāpat kā dienas pirmo vienspēļu pusfināla maču, arī šīs spēles sākumu nopietni aizkavēja spēcīgais lietus, atliekot dueļa pirmo izspēli par 80 minūtēm.

Šarapova Francijas atklātā čempionāta pusfinālā bija iekļuvusi trešo reizi, bet finālu viņa sasniegusi pirmo reizi karjerā. Gada sākuma krieviete piedzīvoja neveiksmi Austrālijas atklātā čempionāta finālmačā.

Tikmēr pagājušā gada Vimbldonas čempione Kvitova pirms šī gada Francijas atklātajā čempionātā nekad nebija aizkļuvusi tālāk par ceturto kārtu.

Finālā Šarapova tiksies ar turnīra 21.raketi itālieti Sāru Erani, kura pusfināla cīņā ceturtdien ar 7-5, 1-6, 6-3 uzvarēja ar sesto numuru izlikto austrālieti Samantu Stosuru.

Erani pirmo reizi karjerā iekļuvusi kāda Grand Slam turnīra finālā. Viņa Francijas atklātajā čempionātā iepriekš nekad nebija tikusi tālāk par otro kārtu, bet labākais sasniegums Grand Slam turnīros līdz šim viņai bija ceturtdaļfināls šīgada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Savukārt Stosura, kura ir pašreizējā ASV atklātā čempionāta uzvarētājas titula īpašniece, 2010.gada Francijas atklātajā čempionātā nokļuva līdz finālam, kur piekāpās itālietei Frančeskai Skjavonei. Savukārt gadu pirms tam viņa bija tikusi līdz turnīra pusfinālam.

Zīmīgi, ka Francijas atklātā čempionāta finālā jau trešo gadu pēc kārtas iekļuvusi kāda no Itālijas tenisistēm. Iepriekšējos divos gados tas padevās Skjavonei, bet līdz tam šīs valsts pārstāves turnīra finālā vēl nekad nebija spēlējušas.

Erani pārī ar savu tautieti Robertu Vinči sasniegusi arī sieviešu dubultspēļu finālu. Pēdējo reizi kas tāds padevās beļģietei Kimai Klijstersai 2003.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi