Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pēc kritiena Vistleras trasē kamaniņu braucēja Tīruma gatavojas PK startam Kalgari

Kamaniņu braucēja Maija Tīruma pēc pagājušās nedēļas nogalē olimpiskajā Vistleras trasē piedzīvota nepatīkama kritiena tomēr varētu paspēt pietiekami ātri atlabt, lai sestdien startētu Pasaules kausa (PK) sezonas pirmajā posmā Kalgari.

Vistlerā notikušajā starptautiskajā treniņu nedēļā Tīruma krita sestdien otrajā no dienas trim treniņbraucieniem, aģentūru BNS informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) ģenerālsekretāre Dace Gods-Romanovska. Pēc kritiena ātrās trases lejasdaļā Tīruma cieta nedaudz vairāk kā Inārs Kivlenieks, kurš līdz finišam netika svētdien, taču tikai sabojāja kamanas.

Pēc kritiena Tīruma nākamajā dienā treniņbraucienos nepiedalījās, tomēr sagaidāms, ka sestdien viņa būs gatava startēt PK sezonas pirmajās sacensībās. Pagājušajā sezonā gūto pleca traumu Tīruma ir veiksmīgi pilnībā sadziedējusi, un tā sevi varētu likt nedaudz manīt ja nu vienīgi psiholoģiski, teica LKSF ģenerālsekretāre.

Sievietēm ātrums treniņos sestdien sasniedza 140 kilometru stundā, bet vīriešiem - pārsniedza pat 150 kilometru stundā, liecina rīkotāju informācija.

Veiksmīgi Vistleras trasē iejutās pieredzējušie braucēji Guntis Rēķis un Anna Orlova. Viņi līdzvērtīgi pretendēs uz olimpiskajām ceļazīmēm, par kurām Latvijas komandā varētu izvērsties sīva konkurence, uzskata Gods-Romanovska. Ziemeļamerikā olimpiskajai sezonai gatavojas arī Mārtiņš Rubenis un otrs divnieks - Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Latvijas komanda pirmdien Kalgari aizvadīja pirmo dienu pēc pārbrauciena no Vistleras. Pēc pagājušās sezonas rezultātiem vieta PK pirmā posma pamatsacensībās ir nodrošināta Tīrumai un divnieka ekipāžai Andrim un Jurim Šiciem. Savukārt pārējiem par tiesībām startēt PK ieskaitē Kalgari vēl būs jāpacīnās Nāciju kausa sacensībās.

Pēc sacensībām Kalgari PK sezona turpināsies Eiropas trasēs, kur konkurentu skaitu papildinās vēl vairāki Latvijas braucēji. Arī viņiem būs iespēja pacīnīties par tikšanu uz Vankūveras olimpiskajām spēlēm, piebilda LKSF ģenerālsekretāre.

Ceļazīmes uz Vankūveru dalīs pēc vietas pasaules rangā 31.decembrī, un Latvijas sportistiem ir labas izredzes kuplināt olimpisko delegāciju. Olimpiskajam startam kamaniņu braukšanā aicinās 32 vīriešus, 24 sievietes un 20 divnieku ekipāžas. Vienu valsti maksimāli varēs pārstāvēt pa trim vīriešiem un sievietēm, kā arī divas divnieku ekipāžas. Iespējams, ka Latvijas komanda dalībai olimpiskajās spēlēs kvalificēsies ar maksimālo braucēju skaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi