Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pekinas viesnīcas gatavas pat uz pusi samazināt cenas

Lielākā daļa Pekinas viesnīcu ir gatavas pat uz pusi samazināt cenas par saviem pakalpojumiem, jo vismaz pagaidām plānotais tūristu pieplūdums nav attaisnojies,

Viesnīcnieku cerības uz pamatīgu peļņu olimpisko spēļu laikā nav attaisnojušās, jo pagaidām lielākajā daļā Pekinas trīs un četru zvaigžņu viesnīcās ir brīvi pieejami numuriņi.

Aģentūra "Reuters" pirmdien veiktajā eksperimentā, cenšoties Pekinā rezervēt desmit viesnīcu numuriņus uz nākošo nedēļu, pārliecinājās, ka viesnīcnieki ir gatavi ne tikai tos piedāvāt, bet arī pamatīgi samazināt cenu. "The Bamboo Garden Hotel", kas sākotnēji piedāvāja numuru par 3000 juaņiem (197 latiem), ātri vien piekrita cenu smazināt uz pusi. Savukārt "Oriental Peace Hotel" menedžeris pa tālruni piekrita cenu samazināt par 30 procentiem, pieļaujot iespēju to samazināt vēl vairāk, kad klients ieradīsies viesnīcā.

Līdzīgas atbildes saņemtas arī citās vidējā līmeņa viesnīcās.

Gada laikā Pekinā ir atvērtas vismaz 20 jaunas viesnīcas, kas vēl vairāk palielinājušas konkurenci šajā biznesā.

Speciālisti uzskata, ka daudzus ārvalstu tūristus no olimpisko spēļu apmeklēšanas atbaidījuši vairāki faktori - apgrūtinošā Ķīnas vīzas iegūšanas procedūra, prognozējamais gaisa piesārņojums Pekinā, teroristu uzbrukumu draudi un ārzemēs pārsvarā negatīvā publicitāte par Ķīnu un tās politiku.

Pekinas tūrisma adminstrācija paziņojusi, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu tūristu skaits Ķīnā samazinājies par 20 procentiem. Oficiālās personas ziņo, ka aptuveni puse no četrzvaigžņu viesnīcu numuriem nav rezervēti.

Mazāk problēmu ir dārgajām un lētajām viesnīcām. Dārgās izmanto olimpisko spēļu oficiālās personas, savukārt lētās izmanto paši ķīnieši, kas plāno apmeklēt olimpiskās spēles. Organizatori arī paziņojuši, ka sākoties spēlēm situācija ar viesnīcu noslogotību varētu uzlaboties, jo ķīniešiem nav pieņemts laikus rezervēt numuriņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi