Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pistoriuss drīkstēs pretendēt uz līdzdalību olimpiskajās spēlēs

Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) paziņojusi, ka Sporta arbitrāžas tiesa atzinusi slaveno Dienvidāfrikas sportistu Oskaru Pistoriusu par tiesīgu pretendēt uz līdzdalību Pekinas olimpiskajās spēlēs. Pistoriusam ir amputētas abas kājas un viņš skriešanai izmanto īpaši izveidotas protēzes.

IAAF pagājušajā gadā atļāva DĀR skrējējam piedalīties vairākās federācijas sankcionētās sacensībās, taču iebilda pret viņa nodomiem kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Novembrī vieglatlētikas federācija vērsās pie Ķelnes universitātes profesora Brīgemana, kurš pēc protēžu izpētes sniedza atzinumu, ka tās dod Pistoriusam priekšrocības iepretī citiem skrējējiem. Uz šī atzinuma pamata janvārī IAAF padomē tika pieņemts lēmums, ka dienvidāfrikānis nevar pretendēt uz līdzdalību olimpiskajās spēlēs.

Taču neatlaidīgais Pistoriuss iesniedza lietu izskatīšanai Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), kas savā spriedumā paziņojusi, ka nav pietiekama zinātniska pamatojuma uzskatīt, ka 21 gadu vecais Oskars iegūst priekšrocības, lietojot elastīgās protēzes. Tādējādi nav juridiska iemesla liegt viņam piedalīties IAAF sankcionētās sacensībās un censties izpildīt olimpisko kvalifikācijas normatīvu.

«Kā varat noprast, man ir grūti valdīt smaidu. Es beidzot varu mēģināt piepildīt savu sapni startēt olimpiskajās spēlēs — ja ne šogad, tad 2012.gadā,» paziņojis laimīgais Pistoriuss, kurš skrien 100, 200 un 400 metru distances.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi