Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Pļaviņš/Šmēdiņš ar lielisku spēli sasniedz ceturtdaļfinālu

Latvijas pludmales volejbola vēsturi piektdien Londonas olimpiskajā Horse Guards Parade stadionā_ _pārrakstījuši Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri turnīra astotdaļfinālā ar 2:0 (21:18, 21:16) pārspēja Norvēģijas duetu Tarjeiju Skārlunnu un Martinu Spinnangru. Tādējādi sasniegts ceturtdaļfināls un nodrošināta vismaz dalīta 5.vieta turnīra noslēgumā.

Spēles sākumā pēc pašu kļūdām Pļaviņš/Šmēdiņš nonāca iedzinējos (1:3), taču jau drīz vien izdevās izrauties priekšā – 5:4. Nevienam no pāriem seta pirmajā pusē neizdevās iegūt vērā ņemamu pārsvaru, atpūtā dodoties pie 11:10 norvēģu labā. Uzreiz pēc tam izdevās rezultātu izlīdzināt, bet otro reizi mačā ārpus laukuma robežām servēja Šmēdiņš. Svarīgā brīdī no 13:15 izdevās panākt 15:15, tad arī 17:16 – lielisks aizsardzībā Mārtiņš Pļaviņš. Seta galotnē mūsējie pie 19:17 guva divdesmito punktu pēc garākas izspēles. Pirmo mačbumbu izmantot vēl neizdevās, bet ar otro mēģinājumu viss nokārtots – 21:18 un 1:0 pa setiem.

Arī otrā seta sākums labāks norvēģiem (1:3), bet identiski pirmajam setam jau drīz vadībā izsvirzās latvieši, kad skaisti uzbrukumā nospēlē Šmēdiņš – 5:4. Turpinājumā ar dažu punktu pārsvaru priekšā turējās mūsējie, seta vidū panākot jau iespaidīgo 11:6, pēc brītiņa arī 14:7 un tehniskajā pauzē jau jūtams ceturtdaļfināla tuvums.

Seta beigās rezultāts jau kļuvis pavisam graujošs (17:8), taču tad četrus punktus atgūst pretinieki, kuri sāka servēt pa Šmēdiņu, un pārtraukumu jau pieprasa mūsējie. Jānis ar 18.punktu ļauj nedaudz uzelpot Latvijas līdzjutējiem, tad autā sit norvēģi un vairs tikai divi punkti nepieciešami uzvarai. Pļaviņš panāk 20:14, bet pēc tam ar trešo mačbumbu izdodas uzvarēt arī spēli – 2:0 (21:18, 21:16).

Pie tīkla lieliski darbojās Šmēdiņš, kura rēķinā četri bloki, bet Pļaviņam 13 sekmīgas darbības aizsardzībā.  

Ceturtdaļfinālā pirmdien Pļaviņš/Šmēdiņš spēkosies ar amerikāņiem Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu vai Konstantīnu Semjonovu un Sergeju Prokopjevu no Krievijas.

Sestdien plkst.19 astotdaļfināla spēle jāaizvada otram Latvijas duetam Aleksandram Samoilovam/Ruslanam Sorokinam, kuri tiksies ar spēcīgo Vācijas pāri Jūliusu Brinku un Jonasu Rekermanu. Vācieši ir šīgada Eiropas čempioni un Olimpiādē izlikti ar 3.numuru.

Pirms četriem gadiem Pekinā Pļaviņš kopā ar Samoilovu uzvarēja savā apakšgrupā, taču pēc tam piekāpās astotdaļfinālā, turnīrā ierindojoties dalītā 9.vietā. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi