Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Pļaviņš/Solovejs iekļūst Durbanas turnīra izslēgšanas spēlēs

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrš Solovejs ceturtdien iekļuva DĀR pilsētā Durbanā notiekošā šī gada pēdējā Pasaules kausa posmā.

Noslēdzošajā C apakšgrupas mačā Pļaviņš/Solovejs, kuri šajā turnīrā izlikti ar 14.numuru, ar 2-0 (21:14, 27:25) pārspēja šveiciešus Jonasu Kislingu un Matsu Kovaču, kuri izlikti ar 19.numuru.

Kā zināms, pirmajā mačā Latvijas pāris ceturtdien ar 0-2 (15:21, 16:21) piekāpās valsts vadošajam pārim un pasaules ranga līderiem Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam, kuri izsēti ar trešo numuru, bet otrajā mačā ar 2-0 (21:12, 21:13) pārspēja poļus Dāvidu Popeku un Pāvelu Pelku, kuriem turnīrā ir 30.numurs.

Ar divām uzvarām trijos mačos Latvijas sportisti ieņēma otro vietu apakšgrupā un nodrošināja sev dalību izslēgšanas spēlēs.

Tikmēr pirmo pozīciju un vietu astotdaļfinālā sev jau nodrošinājuši Samoilovs/Šmēdiņš, kuri bez otra Latvijas pāra pieveikšanas otrajā cīņā ar 2-0 (21:15, 21:16) apspēlēja Kislingu/Kovaču.

Savukārt apakšgrupu turnīra noslēdzošajā cīņā Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-1 (21:11, 18:21, 15:13) uzvarēja Popeku/Pelku, izcīnot trešo uzvaru trīs grupā aizvadītās spēlēs.

Izslēgšanas spēles sāksies piektdienas pievakarē.

Kā zināms, Samoilovs un Šmēdiņš šajā turnīrā cīnās par iespēju gadu noslēgt pasaules ranga pirmajā pozīcijā. Lai to garantētu, viņiem nepieciešams sasniegt sacensību ceturtdaļfinālu. Pasaules rangā pašlaik Samoilova un Šmēdiņa pārsvars pār brazīliešiem Pedru Salgadu un Brunu Šmitu ir 250 punkti. Par uzvaru vienā Open sērijas turnīrā var iegūt 500 punktus, kamēr 250 punktus iegūst devītās vietas īpašnieki, bet piekto vietu izcīnījušie dueti tiks pie 350 punktiem.

Zīmīgi, ka šajā nedēļā Ministru kabinets lēma Samoilovam un Šmēdiņam katram piešķirt 12 750 latu naudas balvu par sezonas kopvērtējumā izcīnīto pirmo vietu, kaut šī pozīcija vēl nav garantēta.

Šosezon labākais Latvijas pāris ne tikai uzvarējis divos Grand Slam posmos, bet vēl divos cīnījies finālā, kā arī izcīnījis Eiropas čempionāta sudraba godalgas. Zīmīgi, ka arī Pedru un Brunu uzvarējuši divos turnīros un divos zaudējuši finālā.

Kā zināms, nākamajā sezonā no Latvijas pludmales volejbolistiem vienā pārī turpinās spēlēt vien Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, bet pārējie trīs dueti izveidojušies no jauna - olimpiskais medaļnieks Pļaviņš piesaistījis vienu no Latvijas labākajiem klasiskā volejbola meistariem Hermani Egleskalnu, Ruslans Sorokins cīnīsies ar vienu no talantīgākajiem Latvijas jaunās volejbola paaudzes sportistiem Edvartu Buividu, bet Toms Šmēdiņš apvienojies ar Jāni Pēdu.

Pļaviņš ar Soloveju vairākos turnīros kopā sacentās jau rudens pusē, bet uz Durbanu viņi devušies, lai nopelnītu vērtīgus ranga punktus nākamajai sezonai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi