Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pludmales volejbola duets Pļaviņš un Egleskalns pārtraukuši sadarbību

Viens no valsts spēcīgākajiem pludmales volejbola pāriem Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns nolēmis pārtraukt sadarbību un turpmāk kopā vairs nespēlēs, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Pļaviņš sezonas turpinājumā spēlēs kopā ar Haraldu Regžu, ar kuru šosezon uzvarēja pirmajās Eiropas spēlēs Baku, savukārt Egleskalns plāno atgriezties klasiskajā volejbolā. Lēmums par sadarbības pārtraukšanu pieņemts, jo dueta rezultāti nav bijuši tādi, uz kādiem tika cerēts, sākot kopīgas gaitas pludmales volejbolā. Zemāka līmeņa turnīros uzvaras neizpalika, tomēr Pasaules tūres posmos rezultāti neļāva tikt pie pamatsacensībām. Šis duets kopā sāka spēlēt vien pirms šīs sezonas.

"Īpaši daudz ko komentēt man nav, jo grūti izcelt kādu lietu, kuras mums abiem ar Hermanu pietrūka, lai rezultāti būtu labāki. Tās drīzāk ir daudzas nianses, taču būtiskākais, ka mums pēc zaudējumu sērijas pietrūka ticības saviem spēkiem. Sezonu sākām ļoti apņēmīgi, taču, sekojot neveiksmēm, zaudējām arī ticību, ka varam nospēlēt labāk," pauda Pļaviņš. "Pārmaiņas bija nepieciešamas, lai kaut ko mainītu, un var teikt, ka šī ir ķeršanās pie pēdējā salmiņa, lai saglabātu olimpisko sapni kaut vai caur Kontinentālā kausa izcīņu. Tagad spēlēšu kopā ar Regžu, kurš izteica vēlēšanos spēlēt kopā. Taču, kā mums ies, rādīs laiks, pirmajos turnīros varēs redzēt, kas ir kas. Augusta pirmajos datumos spēlēsim Eiropas čempionāta "Masters" posmā Šveicē, kur esam iekļuvuši pamatturnīrā."

"Tā dzīvē mēdz gadīties, jo pludmales volejbola komanda ir smalks organisms un divi spēlētāji atsevišķi var būt labi, bet kopā viņiem spēle neiet. Es noteikti neesmu apvainojies par šādu lēmumu, bet pateicīgs Mārtiņam un trenerim Aigaram Birzulim par piedāvāto iespēju. Esmu labi patrenējies, šobrīd uzkrājis labu sportisko formu un ticis vaļā no traumām. Protams, gribējās, lai rezultāti ir labāki, un vēlējos aizbraukt uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kāds bija arī mūsu mērķis, taču ne vienmēr vēlmes sakrīt ar realitāti. Turpināšu spēlēt klasiskajā volejbolā, kur aģents jau strādā pie jaunas darbavietas meklēšanas," tikmēr izteicās Egleskalns.

Tikmēr Birzulis atklāja, ka viņu kā treneri neesot apmierinājuši šī dueta sasniegtie rezultāti. "Mēģinājām meklēt risinājumu, jo spēle abiem nevedās, kā bija plānots. Mēs esam profesionāļi, un jāsaprot, ka katram jādara tas, kas sanāk labāk. Tāpat nebūtu godīgi, ka šajā situācijā ciestu Egleskalna karjera klasiskajā volejbolā un viņš izkristu no aprites. Diemžēl Mārtiņa un Hermana sadarbība nerādīja, ka var īstenot tos mērķus, kuri tika izvirzīti sākumā," pauda Birzulis. "Pļaviņš vismaz šosezon spēlēs kopā ar Regžu, jo iepriekš viņu sniegums vairākos turnīros kopā bijis ļoti daudzsološs. Viņiem nākamais turnīrs būs "Masters" posms Šveicē, pēc tam "Grand Slam" posmi ASV un Polijā. Savukārt Regžas līdzšinējais pārinieks Armands Āboliņš nākamajos turnīros izmēģinās spēkus ar Aleksandru Soloveju, šāda situācija ir apspriesta, un viņi jau ir aizvadījuši pirmo treniņu."

Šosezon Pļaviņš/Egleskalns Pasaules tūrē tikai pirmajā turnīrā - "Open" posmā Ķīnā - iekļuva pamatsacensībās, bet Lucernas "Open" netika pārvarēta valstu atlases kārta, kamēr Maskavas "Grand Slam" un trīs "Major" etapos viņi nepārvarēja kvalifikāciju.

Savukārt Jūrmalas "Masters" turnīrā Pļaviņš/Egleskalns ieņēma piekto vietu un uzvarēja divos Latvijas čempionāta "Ego Open" posmos Jūrmalā un Jēkabpilī, kā arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāta posmā Maskavā, bet Viļņā viņi bija trešie. Pēdējais kopīgais turnīrs abiem bija aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas čempionāta ceturtajā posmā un "Bigbank Saulkrastu kokteilī", kur viņi ieņēma dalītu piekto vietu.

Iepriekš par sadarbības pārtraukšanu paziņoja arī Ruslans Sorokins un Solovejs, kuru rezultāti arī nebija tādi, kā pirms tam cerēts.

Ar 1.janvāri sākusies atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. 15 pāri Olimpiādei kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā, piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, vēl vienu vietu saņēmuši šī gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi