Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Prēmijām par izciliem sasniegumiem sportā rosina piešķirt nepilnus 300 000 latu

Latvijas Nacionālā sporta padome (LNSP) par 2009.gadā gūtiem izciliem sasniegumiem sportā rosina no valsts budžeta prēmijās izmaksāt nepilnus 300 000 latu.

LNSP sēdē pirmdien nolemts virzīt izskatīšanai valdībā 292 950 latu piešķiršanu sportistiem, viņu treneriem un attiecīgajām sporta federācijām, aģentūru BNS pirmdien informēja Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas departamentā.

Finanšu ministra un LNSP priekšsēdētāja Einara Repšes vadītajā sēdē izskatīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumu, kas izstrādāts, pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā. IZM priekšlikums iepriekš bija saskaņots ar FM, Latvijas Sporta federāciju padomi un Latvijas Olimpisko komiteju.

Prēmijas paredzēts izmaksāt no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Repše mudināja ar lielu atbildību izturēties pret izdevumiem no valsts budžeta sarežģītās ekonomiskās situācijas dēļ, tomēr aicināja atbalstīt risinājumu naudas balvu piešķiršanai sportistiem, uzsverot viņu nopelnus Latvijas labā. "Šie sportisti ir mūsu valsts lepnums, tādēļ mums ir jārod risinājums viņu atbalstīšanai," viņš teica.

LSNP arī nolēma paredzēt naudas balvām diferencētas likmes, ņemot vērā sacensību nozīmīgumu un prestižu. Par sasniegumiem pasaules čempionātos olimpiskajos sporta veidos balvas būs 80 procentu apmērā no maksimālās likmes, savukārt par veikumu Eiropas meistarsacīkstēs izmaksās 60 procentus no maksimālās balvas likmes. Mazākas likmes paredzētas pasaules un Eiropas čempionātos junioriem, kā arī neolimpiskajos sporta veidos.

Vispieticīgākās prēmijas plānotas par veiksmīgu startu pasaules čempionātos neolimpiskajos sporta veidos ar ierobežotu konkurenci, kur par panākumiem piešķirs balvas 10 procentu apmērā no maksimālās likmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi