Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Prezidents uz Vankūveru dosies kopā tikai ar kundzi, apsargiem un protokola pārstāvi

Valsts prezidents Valdis Zatlers no 12. līdz 17.janvārim apmeklēs olimpiskās spēles Vankūverā, un viņu pavadīšot vien kundze Lilita Zatlere, apsargi un protokola pārstāvis.

Prezidenta preses centrā aģentūrai BNS norādīja, ka Zatleru pavadīs mazākais iespējamais pavadošās delegācijas sastāvs.

Vizītes laikā prezidents ir ieplānojis viesoties pie Latvijas olimpiskās komandas sportistiem Vankūverā un Vistlerā, kā arī būt kopā ar Latvijas olimpiešiem spēļu atklāšanas ceremonijā.

Zatlers sekos līdzi Latvijas sportistu startiem biatlonā, šorttrekā, skeletonā un kamaniņu sportā, kā arī jutīs līdzi Latvijas hokejistiem. Prezidents tiksies arī ar vietējiem latviešiem.

Kopējie vizītes izdevumi no Valsts prezidenta kancelejas budžeta būs zināmi tikai pēc brauciena, bet preses dienestā atklāja, ka lidojumam tērēs 7989 latus, bet dienas naudā - 582 latus.

Salīdzinājumam - premjeram Valdim Dombrovskim ("Jaunais laiks") olimpisko spēļu apmeklējums izmaksās 4801 latu, bet izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei (Zaļo un zemnieku savienība) - 2560 latu. Gan premjers, gan Koķe spēles apmeklēs vienatnē bez pavadošās delegācijas, tostarp premjers bez apsargiem.

Preses dienestā norādīja, ka augstāko valstu amatpersonu dalība olimpiskajās spēlēs ir vispārpieņemta starptautiskā prakse un tajās piedalās arī citu valstu prezidenti un viņu pavadošās personas. Kopš Valsts prezidenta institūcijas atjaunošanas 1993.gadā Latvijas sportistu atbalstīšana ar savu klātbūtni olimpiskajās spēlēs ir kļuvusi par tradīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi