Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Protēžu skrējējs Pistoriuss iekļauts DĀR komandā startam pasaules čempionātā

Ar speciālām protēzēm abas amputētās kājas aizstājušais Dienvidāfrikas skrējējs Oskars Pistoriuss pirmdien tika iekļauts Dienvidāfrikas komandā startam pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas 27. augustā sāksies Dienvidkorejas pilsētā Degu.

Pistoriuss čempionātā varēs startēt 400 metru un 4x400 metru stafetē.

Pasaules čempionāta normatīvu Pistoriuss izpildīja jūlijā sacensībās Itālijā, kad 400 metru veica 45,07 sekundēs, labojot personisko rekordu un izpildot arī 2012. gada Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvu.

Līdz šim nevienam sportistam ar amputētiem locekļiem nebija izdevies kvalificēties startam pasaules meistarsacīkstēs. Zem ceļgaliem amputētās kājas Pistoriusam aizstāj īpašas oglekļa šķiedras protēzes. Pistoriuss vairākkārt ir izcīnījis zelta medaļas paraolimpiskajās spēlēs un ilgstoši cīnījies par iespēju startēt pasaules čempionātā un olimpiskajās spēlēs.

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) Pistoriusam sākotnēji aizliedza startēt fiziski veselo sportistu konkurencē, norādot, ka protēzes viņam dod netaisnīgas priekšrocības. Sportists IAAF argumentus uzskatīja par nepamatotiem un iesniedza apelāciju Starptautiskajā Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

IAAF argumentus CAS 2008.gadā atzina par nepamatotiem un norādīja, ka kopš lēmuma pieņemšanas brīža Pistoriusam ir tiesības startēt IAAF sacensībās ar "Ossur Cheetah Flex Foot" protēzēm. Pekinas olimpiskajās spēlēs 2008.gadā Pistoriuss nestartēja, jo nespēja izpildīt kvalifikācijas normatīvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi