Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Prūsis: Biju gaidījis sīvāku cīņu par pirmo vietu

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis sarunā ar portālu Diena.lv atzina, ka nav pamata būt neapmierinātam ar pasaules čempionāta Vinterbergā pirmās dienas rezultātiem, taču bija gaidījis, ka būs sīvāka cīņa par vietu, kuru itin pārliecinošu ieņem vācieša Frančesko Frīdriha pilotētā ekipāža.

Kā ziņots, abas pārējās vietas labāko trijniekā pēc sacensību pirmās dienas aizņem latviešu pilotu Oskara Melbārža un Uģa Žaļima pilotētie divnieki.

"Visas trīs mūsu ekipāžas ir labāko desmitniekā un divas pat ieņem vietas trijniekā, tā kā no vienas puses viss ir it kā labi. Tomēr man nepatīk tas, ka intriga cīņā par pirmo vietu praktiski ir zudusi." Prūsis uzskata, ka svētdien divos braucienos Oskara Melbārža un Daumanta Dreiškena divniekam nebūs īsti reāli sadeldēt 0,46 sekunžu atstarpi no Frīdriha ekipāžas. Melbārža divnieks ir otrajā vietā. "Es tikai ceru, ka puišiem rokas nav nolaidušās un ka viņi turpinās cīnīties. Oskaram un Daumantam man nav ko pārmest. Abas reizes viņi bija labākie kamanu iestumšanā. Braucieni bija labi, tikai man nav saprotama viena lieta – kā trases augšdaļā tā varēja pazust ātrums? Kas būtu, ja viņi kamanas iestumtu vienu sekundes desmitdaļu lēnāk? Sanāk, ka tad būtu vieta ap desmito… Nu neredzēju es nekādas kļūdas. Ļoti ilgi jau esmu bobslejā, taču šī lieta man nekādi nav saprotama."

Augstajā trešajā pozīcijā ir Uģis Žaļims ar stūmēju Intaru Dambi (+0,48 sekundes no Frīdriha). Cīņa par pjedestālu solās ļoti nopietna. "Es ceru, ka Uģis izturēs psiholoģisko spiedienu, jo līdzīgā situācijā viņš jau bija Pasaules kausa posma sacensībās Sanktmoricā. Tur man patiešām patika, cik nosvērti viņš rīkojās atbildīgā brīdī. Konkurentu ir daudz. Bīstamākais varētu būt vācietis Lohners, kuram treniņbraucienos vismaz vienā braucienā bija ļoti laba tendence. Nopietni jārēķinās arī ar korejieti Vonu un galavārdu pilnīgi noteikti vēl nav teikuši šveicieši Peters un Hefti."

Svētdien Vinterbergā notiks trešais un ceturtais sacensību brauciens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi