Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Rastorgujevs centīsies turpināt augšupejošo rezultātu līkni

Latvijas biatlonisti ar Andreju Rastorgujevu priekšgalā trešdien Vācijas trasē Rūpoldingā aizvada Pasaules kausa izcīņas piektā posma 20 kilometru distances individuālās sacensības.

Sacensības sāksies plkst.15.15 pēc Latvijas laika, turklāt tās tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV). 7.kanāls.

Kā pirmais no Latvijas biatlonistiem trasē dosies tieši Rastorgujevs, kuram dots 42.numurs, savukārt 68.numurs piešķirts Daumantam Lūsam, kamēr Roberts Slotiņš sacentīsies ar 98.numuru.

Tiesa, sniega trūkuma dēļ klasiskajā 20 kilometru distancē kungiem šoreiz tiks veikti vien 19,8 kilometri - nevis pieci apļi pa četriem kilometriem, bet seši apļi pa 3,3 kilometriem.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 541 punktu ieņem titulētais francūzis Martēns Furkads, viņam ar 422 punktiem seko norvēģis Ēmils Hegle Svensens, bet trešais ar 408 punktiem ir norvēģis Tarjeijs Bē. Savukārt Rastorgujevs ar 143 punktiem ieņem 30.pozīciju.

Šī Pasaules kausa posma turpinājumā ceturtdien 15 kilometru individuālās sacensības aizvadīs arī dāmas, bet piektdien notiks stafete vīriešiem. Savukārt sestdien gaidāms masu starts sievietēm un vīriešiem, kamēr svētdien - stafete sievietēm.

Zīmīgi, ka Rūpoldingā Pasaules kausa posms norisinās jau otro nedēļu pēc kārtas, jo iepriekšējā nedēļa tur notika sacensības, ko sākotnē bija iecerēts aizvadīt Vācijas pilsētā Oberhofā, kur gan nebija piemēroti laikapstākļi. Šajās sacensībās Rastorgujevs laboja savu šīs sezonas labāko rezultātu, kas tagad ir devītā vieta. Tomēr viņš vēl nav kvalificējies sestdienas sacīkstēm ar masu startu, un, lai to paveiktu, nepieciešams sekmīgi aizvadīt klasisko distanci.

Pasaules kausa kalendārā, kā jau ierasts, iekļauti deviņi posmi, kas sadalīti trijos trimestros - pirmais bija līdz Jaunajam gadam, otrais seko janvārī, bet trešais tiek aizvadīts sezonas otrajā pusē.

Pasaules meistarsacīkstes marta pirmajā pusē risināsies Oslo apkārtnē, Holmenkollenē.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27.vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi