Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Rastorgujevs sašauj visu, sprintā Kontiolahti izcīnot 11.vietu

 Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien izcīnīja 11.vietu Somijas pilsētā Kontiolahti notikušajās Pasaules kausa izcīņas astotā posma pirmajās sprinta sacensībās.Jau pirmajos distances kilometros Rastorgujevs bija starp līderiem, bet pirmajā šaušanā viņš nepieļāva nevienu kļūdu, kas pēc tās ļāva būt trešajā pozīcijā.

Arī otrajā šaušanā Latvijas biatlonists nevienu reizi nekļūdījās, no tās aizslēpojot kā septītais. Distances turpinājumā Rastorgujevam neizdevās uzlabot savu sniegumu un nācās atkāpties par pāris pozīcijām uz leju.Tikmēr par sacensību uzvarētāju kļuva norvēģis Juhanness Tingness Bē, kuram 7,1 sekundi zaudēja slavenais francūzis Martēns Furkads. Rastorgujevs Norvēģijas sportistam piekāpās par 34,5 sekundēm. Savukārt trešajā vietā ierindojās Arnds Peifers no Vācijas.

Tikmēr abi pārējie Latvijas biatlonisti uzrādīja pieticīgākus rezultātus - Edgars Piksons ar divām kļūdām šaušanā ierindojās 70.vietā, bet Rolands Pužulis ar vienu kļūdu bija 75.pozīcijā.

Kopumā finišu sasniedza 88 sportisti.

Rastorgujevs ir vienīgais no Latvijas biatlonistiem, kurš ticis pie Pasaules kausa ieskaites punktiem. Šobrīd viņš sezonas kopvērtējumā ar iekrātiem 317 punktiem pakāpies uz 17.vietu.

Vēlāk sacensības uzsāks dāmas, ar 70.numuru trasē izslēpojot Žannai Juškānei.

Sākotnēji sacensībām bija plānots sākties agrāk, tomēr siltā laika dēļ tās pārceltas uz vēlu vakaru.

Posma turpinājumā sestdien sportistus sagaida vēl vienas sprinta sacensības, bet svētdien ieplānota iedzīšana.

Kā zināms, februārī Rastorgujevs atzīstami startēja Soču olimpiskajās spēlēs, augstāko vietu - devīto - izcīnot iedzīšanas sacensībās. Tāpat Olimpiādē Latvijas labākajam biatlonistam izdevās ierindoties 14.vietā masu startā, 17.pozīcijā sprintā un 33.vietā individuālajās sacensībās.

Savukārt iepriekšējā posmā, kas pagājušajā nedēļā risinājās Pokļukā, Rastorgujevs izcīnīja devīto vietu sprintā un iedzīšanā, kā arī finišēja vienpadsmitais distancē ar masu startu. Sprintā un masu startā izcīnītās vietas bija viņa labākās karjerā šajās distancēs.

Rastorgujevs ir vienīgais no Latvijas biatlonistiem, kurš ticis pie Pasaules kausa ieskaites punktiem. Šobrīd viņš sezonas kopvērtējumā ar 287 punktiem atrodas 20.vietā.

Šajā biatlona sezonā vēl atlicis aizvadīt divus Pasaules kausa posmus - bez šī sportisti nākamajā nedēļā sacentīsies arī Norvēģijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi