Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgā notikušajā kongresā pieņemti vairāk nekā 50 grozījumi kamaniņu sporta noteikumos

Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas prezidents (FIL) Jozefs Fendts ir gandarīts par pagājušās nedēļas nogalē Rīgā notikušo FIL 60.kongresu. Fendts slavē latviešus par padarīto darbu, sarīkojot šāda līmeņa pasākumu, tāpat augstā amatpersona ir apmierināta ar kongresa laikā padarīto darbu, portālu Diena.lv informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas nogalē FIL kongresā Rīgā tikās ap 120 delegātu no teju 40 valstīm. Šāda līmeņa sarīkojums Latvijā notika pirmo reizi. Pirms kongresa, FIL un Latvijas Kamaniņu sporta federācijas vadību Rīgas pilī pieņēma Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Kongresa laikā tā dalībnieki apstiprināja FIL pagājušās sezonas finanšu pārskatus, pieņēma vairāk nekā 50 grozījumus, kas saistīti ar kamaniņu sporta noteikumiem un noteica 2016.gada pasaules čempionāta mājvietu (Kēnigzē, Vācijā). Viens no būtiskākajiem jauninājumiem – Eiropas čempionāts turpmāk notiks katru gadu nevis ik pēc diviem, kā tas bija līdz šim. 2013.gadā EČ notiks Vācijas pilsētā Oberhofā, bet nākamajā gadā, visticamāk, Siguldā. Jau iepriekš tika nolemts, ka 2015.gada Pasaules čempionāts būs Latvijā.

Pateicoties LKSF un tās atbalstītājiem, kongresa dalībniekiem bija iespējams apmeklēt Siguldu, kur bez kamaniņu trases apskatīšanas bija arī ekskursija Siguldas pilī, bet neformālo vakariņu laikā delegātus apciemoja pilsētas mērs Uģis Mitrevics. LKSF arī bija parūpējusies par kongresa dalībnieku ekskursijām Rīgā. 

FIL prezidents Jozefs Fendts, kongresam noslēdzoties, slavēja tā rīkotājus, uzsverot, ka šaubu par tā veiksmīgu norisi nemaz nevarējis būt – Latvija un Sigulda, iepriekš rīkojot augstākā līmeņa sacīkstes, vienmēr bijusi viena no labākajām pasaulē.

"Kongresā spriedām par daudzām mums nozīmīgām lietām, piemēram, aptuveni 15 gadus gājām uz izmaiņām, kas jūtami samazināja FIL organizatorisko un skaitlisko struktūru. Tāpat bija jautājumi, kas sadala atbildības sfēras. Kā teica Austrijas kolēģis, FIL tika padarīta tievāka. Kā zināms, FIL var izdarīt izmaiņas dažādos noteikumos ik pēc diviem gadiem. Rīgā labojām vai pilnveidojām aptuveni 50 pozīcijas sacensību un tehniskajos noteikumos, kas būs spēkā līdz 2014.gada ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos. Vēl nolēmām, ka turpmāk Eiropas un Amerikas čempionāts notiks katru gadu Pasaules kausa posma sacensību ietvaros," sacīja FIL prezidents. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi