Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Rīgas Dinamo pēdējā izbraukuma mačā zaudē Minskas Dinamo

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas pēdējā izbraukuma mačā svētdien Baltkrievijā ar rezultātu 2:5 (1:1, 0:2, 1:2) Baltkrievijā zaudēja vietējai Minskas "Dinamo" komandai, pārtraucot piecu uzvaru sēriju.

Vārtus Latvijas komandas labā guva Džeimijs Džonsons un Gunārs Skvorcovs. Rīdziniekiem šajā mačā nepalīdzēja deviņi potenciālie pamatsastāva hokejisti.

Spēli pārliecinošāk iesāka Rīgas "Dinamo" komanda, tomēr ātri vien Minskas vienība atguvās un arī sāka veidot uzbrukumus. Tomēr septītajā minūtē viesi atklāja rezultāti - pēc filigrānas Marcela Hosas piespēles sekmīgs izgājienā bija Džonsons, gūstot vien savus otros vārtus kopš atgriešanās Rīgas "Dinamo" rindās.

Arī turpinājumā Rīgas "Dinamo" hokejisti cīnījās pārliecinoši, tomēr 14.minūtē minskiešiem izdevās realizēt skaitlisko vairākumu, kad vārtu priekšā eleganti nocīnījās Andrejs Stass. Turpinājumā viena iespēja cīnīties vairākumā bija arī rīdziniekiem, bet tā netika izmantota un periods noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1.

Arī otrajā trešdaļā abas komandas spēlēja samērā atbrīvoti, bija maz bīstamu epizožu un metienu, bet rezultāta ziņā sekmīgāki bija minskieši - sākotnēji viņi devītajā minūtē pārņēma vadību, kad pēc sekmīgas individuālās darbības izcēlās Aleksandrs Materuhins, bet vēl trīs minūtes vēlāk pretuzbrukumā vārtus guva arī Rihards Lintners.

Trešdaļas beigās, spēlējot mazākumā, Minskas "Dinamo" ar metienu no zilās līnijas guva vēl vienus vārtus, tomēr tiesnesis tos neieskaitīja, jo brīdi iepriekš mājiniekiem tika fiksēts skaitliskā sastāva pārkāpums. Līdz ar to pēc 40 spēlētām minūtēm Latvijas vienība zaudēja ar 1:3.

Pirms trešās trešdaļas Mīkaela Telkvista vietā Rīgas "Dinamo" komandas vārtos stājās Jakubs Sedlāčeks. Kaut Rīgas "Dinamo" centās atspēlēties, mājinieki aizsardzībā cīnījās organizēti, bet vienkārši. Turklāt trešdaļas 11.minūtē bijušais Rīgas "Dinamo" hokejists Tomāšs Surovijs panāca jau 4:1.

Divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Gunārs Skvorcovs vēl samazināja deficītu līdz 2:4, tomēr neko vairāk viesi šajā mačā nespēja paveikt un cīņas beigās arī ielaida ripu tukšos vārtos.

Uz šo maču Rīgas "Dinamo" komanda devās vien spēles dienā. Šajā izbraukumā nebija devušies muguras savainojumu ārstējošais Sandis Ozoliņš, kā arī nelielus savainojumus guvušie Pols Šekura un Georgijs Pujacs, kuri visi atgriezīsies laukumā uz regulārā čempionāta pēdējo maču.

Tāpat joprojām Rīgas "Dinamo" komandai joprojām nepalīdz vairāki citi traumētie spēlētāji. Rokas lūzuma dēļ nevar spēlēt aizsargs Arvīds Reķis, bet muguras savainojuma dēļ sezona, visticamāk, ir beigusies kanādiešu uzbrucējam Kailam Vilsonam, kurš ir vienības rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat sezona beigusies uzbrucējam Mikam Indrašim, kurš iedzīvojies papēža kaula lūzumā, bet jau ilgstoši smagu traumu dēļ komandai nevar palīdzēt aizsargs Oskars Cibuļskis un uzbrucējs Gints Meija, kurš atsācis treniņus uz ledus.

Pašlaik nav zināms, vai līdz Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) lēmumam par iespējamo diskvalifikāciju klubam varēs palīdzēt Olimpiādes laikā dopinga lietošanā pieķertais uzbrucējs Vitālijs Pavlovs.

Šī iztrūkuma dēļ mačā ar Minskas "Dinamo" pirmo spēli rīdzinieku rindās šosezon aizvadīja aizsargs Mārtiņš Porejs.

Šī bija Rīgas "Dinamo" priekšpēdējā spēle regulārajā turnīrā - otrdien vēl atlicis savā laukumā aizvadīt dueli pret aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas klubu Doņeckas "Donbass", kas ir tās tiešā konkurente kopvērtējumā.

Šonedēļ rīdzinieki savā laukumā aizvadīja pirmos mačus pēc Soču olimpisko spēļu pārtraukuma, turklāt abos tika izcīnītas uzvaras. Vispirms Rīgas "Dinamo" trešdien ar rezultātu 5:1 pārliecinoši pieveica Horvātijas komandu Zagrebas "Medveščak", bet piektdien ar 3:2 tika uzveikta finansiāli nomāktā Maskavas "Spartak" vienība, tādejādi sagādājot tai jau 19.zaudējumu pēc kārtas.

Savukārt Minskas "Dinamo" frontē valda pavisam pretēja noskaņa - šī bija vien vienības otrā uzvara sešās spēlēs.

Abas vienības iepriekšējo reizi savā starpā tikās 2013.gada septembrī, kad sezonas pirmajā spēlē rīdzinieki pieveica pretiniekus ar 2:1.

Latvijas klubs ar 93 punktiem 53 spēlēs joprojām ieņem piekto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, bet "Donbass" komandai ir par punktu vairāk, kas dod ceturto vietu. Ļoti iespējama arī abu vienību tikšanās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Līdz šim visvairāk punktu rīdzinieki bija nopelnījuši pirmajā KHL sezonā, kad 56 mačos tika pie 86 punktiem.

Savukārt Minskas "Dinamo" šosezon spēlē neveiksmīgi un pēc šī mača ar 53 punktiem 53 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā pakāpās uz priekšpēdējo, 13.vietu.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis bija izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi