Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rio godalgu kopvērtējums: Britu lielā diena un ASV 3x28

Pēc vienpadsmitās Riodežaneiro olimpisko spēļu sacensību dienas sadalīti 203 no 306 medaļu komplektiem jeb divas trešdaļas. Lielisku dienu aizvadījuši ASV un Lielbritānijas sportisti, vēl vairāk nostiprinoties vadošajās pozīcijās.

Par amerikāņu uzvaru godalgu kopvērtējumā, šķiet, šaubu vairs nav. ASV atlēti tikuši pie 84 medaļām - pa 28 zelta, sudraba un bronzas. Ļoti veiksmīga izvērtās otrdiena, kad krātuve papildināta ar divām zelta, piecām sudraba un divām bronzas godalgām. Ja peldētāji amerikāņiem nodrošināja 33 godalgas, tad vingrotāji un vieglatlēti arī pievienojuši jau pa 12. Individuāli sekmīgāko atlētu pirmo trijnieku aizņem tikai amerikāņi (Maiklam Felpsam pieci zelti un sudrabs, Keitijai Ledeki par vienu zeltu mazāk, vingrotājai Simonai Bailsai četri zelti un bronza), tāpat pirmajā desmitniekā ir vēl četri amerikāņu peldētāji.

Kārtējā lieliskā diena britiem - Džeisonam Kenijam trešais zelts treka riteņbraukšanā, augstākā kaluma godalga turpat trekā arī viņa līgavai Laurai Trotai, bet kopumā otrdien Lielbritānijai trīs zelta, divas sudraba un četras bronzas godalgas. Kopā 50 medaļas (19-19-12) un 2.vieta valstu vērtējumā.

Lai gan Ķīnai ir par vienu godalgu vairāk (51), zelta no tām ir vien 17 (vēl arī 15 sudraba un 19 bronzas), tādēļ trešā vieta kopvērtējumā. Ķīnieši otrdien papildināja savus krājumus ar diviem zeltiem, sudrabu un divām bronzām. 

Ceturtā stabili aizvien Krievija, kuras atlēti otrdien izcīnīja vienu zelta un vienu bronzas godalgu. Kopā valstij 38 medaļas (12-12-14). Seko Vācija (11-8-7), Itālija (8-9-6), pakāpusies Nīderlande (8-3-3), bet desmitnieku noslēdz Francija (7-11-11), Austrālija (7-8-9) un Japāna (7-4-18).

Lietuva medaļnieku sarakstā ir 58.vietā (0-1-2), bet igauņi ar vienu bronzas godalgu dala 69.vietu.

Vakar savas pirmās godalgas izcīnīja vēl četras valstis, līdz ar to vismaz viena medaļa ir jau 76 nācijām. Tostarp zeltu Rio izcīnījušas 53 valstis, ieskaitot zem olimpiskā karoga startējušo Kuveitas šāvēju Fehaidu al Dehani.

Trešdien Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs tiek sadalīti 16 medaļu komplekti - vieglatlētikā, badmintonā, boksā, jāšanā, taekvondo, pludmales volejbolā, burāšanā, galda tenisā, un cīņā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi