Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rio kārtības vēl nav

Šaubas par Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) savulaik izdarīto izvēli uzticēt 2016. gada olimpiādes rīkošanu Riodežaneiro pagaidām ir dominējošā sajūta, kas pirmajās uzturēšanās dienās Rio pārņem Latvijas komandas pārstāvjus. Tik liels bardaks vēl nav redzēts - tā īsumā varot raksturot situāciju Rio četras dienas pirms četrgades nozīmīgākā sporta notikuma.

Pirmo reizi olimpiskās spēles notiks Dienvidamerikā. Pirmajam uznācieniem jebkurā dzīves jomā visi parasti gatavojas ar papildu atbildību. Rio nekas par to neliecinot. Un nejūtot pat interesi kaut ko darīt. Latvijas Olimpiskās komandas preses sekretāre Marita Vilciņa Dienai pastāstīja, ka par palīgiem esot pieteikušies 1300 brīvprātīgo jeb tā saucamo voluntieru. Visi saņēmuši apģērbu, bet uz darbu nesteidzoties. Tajā pašā laikā internetā jau izvietoti sludinājumi, kuros piedāvā iegādāties voluntieru olimpiskos formas tērpus. Turīnas 2006. gada ziemas olimpiskajās spēlēs ar brīvprātīgajiem bija gandrīz neiespējami sazināties, jo liela daļa no viņiem zināja tikai itāļu valodu, taču viņi vismaz bija savās vietās un centās kaut ko darīt.

Svarīgākais posms sekmīgā spēļu nodrošināšanā ir drošība. Pie olimpiskajiem objektiem jau ir izvietoti bruņoti armijnieki, taču kontrolētāji pagaidām darbojas pavirši. Kaut arī kontroles cilvēki uz visu skatās caur pirkstiem, pie ieejām veidojoties rindas, jo dienvidniekiem raksturīgi, ka viss notiek bez steigas. Bet lielākā daļa olimpiešu un viņu pavadošo cilvēku vēl tikai gatavojas braucienam uz Rio!

Par ēdināšanu olimpiskajā ciematā mūsējie delikāti norāda, ka varēja būt labāk. Ātrās ēdināšanas populārais zīmolsMcDonald`s jau kļuvis par neatņemamu olimpisko spēļu sastāvdaļu. Olimpieši ir pārsteigti, ka starptautiskajā ēdināšanas zonā, kur var mieloties bez maksas, par makdonalda burgeriem ir jāmaksā. Iepriekš tā nekur nav bijis.

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi