Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Riteņbraucēji pasaules čempionātā ekonomiskā režīmā

Taupības nolūkos divas brīvas vakances paliks Latvijas izlasē trešdien Šveicē startējošajā pasaules čempionātā riteņbraukšanā. "Iekļūšana labāko desmitniekā jau būtu uzlēkšana augstāk par jumtu," izlases sporta direktors Arvis Piziks čempionāta priekšvakarā mūsējo izredzes novērtēja, nezaudējot realitātes izjūtu.

Pasaules čempionāts Šveices pilsētā Mendrizio sāksies trešdien ar individuālo braucienu sportistiem līdz 23 gadu vecumam. Latvijas sportisti šajā disciplīnā nestartēs. "Šogad darbojamies ekonomiskajā režīmā," skaidro

A.Piziks. "Lai nebūtu jātērē nauda sportistu aizvešanai uz pasaules čempionātu, U-23 klasē pieteicām tikai Viesturu Lukševicu startam grupas braucienā. Viņa pastāvīgā uzturēšanās vieta Itālijā ir netālu no čempionāta mājvietas. Turklāt Lukševičs ir šīgada Latvijas U-23 čempions, jo uzvarēja tradicionālajā Kegi velobraucienā."

Ceturtdien elites klases individuālajam braucienam pieteikti Raivis Belohvoščiks un Aleksejs Saramotins. "Par Raivja pašreizējo kondīciju man pagaidām nav informācijas. Motja (Saramotins) bija otrais Dānijas tūres individuālajā posmā, tas ir labs rādītājs. Neuzdrošinos prognozēt, kurš no Latvijas braucējiem varētu būt augstākā vietā."

Pasaules čempionāta kulminācijas disciplīnā svētdien paredzētajā elites grupas braucienā startēs Saramotins un Oļegs Meļehs. Viena vakance paliks neizmantota. Startam pasaules čempionātā nav pieteikts vienīgais Latvijas Pro Tour komandas braucējs Gatis Smukulis no Francijas komandas AG2R La Mondiale. "Gatim bijusi samocīta sezona, tāpēc izlēmām, lai labāk gatavojas nākamajai." Par Saramotina un Meļeha izredzēm Piziks runā izvairīgi. "Trase ir pasmaga, tāpēc mūsējiem neklāsies viegli. Svarīgi būs, vai viņi spēs izturēt, kad vīri ieslēgs maksimālos ātrumus."

Pēdējais Latvijas riteņbraucēju spožais panākums pasaules čempionātā bija Romāna Vainšteina uzvara grupas braucienā 2000.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Riteņbraukšana

Pasaules čempionāts Šveicē

23.09. U-23 (33,2 km) un dāmu (26,8 km) individuālais brauciens
24.09. Kungu elites (49,8 km) individuālais brauciens (Belohvoščiks, Saramotins)
26.09. Dāmu (124,2 km) un U-23 (179,4 km) grupas brauciens (Lukševics)
27.09. Kungu elites (262,2 km) grupas brauciens (Saramotins, Meļehs)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi