Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sākas bēgums Latvijas volejbola klubos

Atkāzas Latvijas volejbolā pienākušas, pirms tika kārtīgi nodzertas kāzas. Kaut arī Schenker līgas pašu pirmo kausu izdevās paturēt (2006.gada sezonā to ieguva Ozolnieku Biolars), igauniski akcenti ar katru gadu kļuva arvien jaušamāki un šogad tie jau ir nospiedoši. Cerībām, ka līdz pavasarim vēl daudz ko var mainīt, svītru velk pāri ekonomiskā situācija Latvijā.

Volejbols jau nav nocietināts bastions, kurā "mēris" netiek iekšā. Vienā otrā gadījumā problēmas varētu attālināt, ja būtu labāki rezultāti. Piemēram, ja Elvi vīri Eirokausos būtu tikuši pāri Selver barjerai vai mājās atvestu Latvijas kausu. Taču viss sanāca ar kājām gaisā — pret Selver Kuldīgā neizdevās paņemt kaut setu, bet Latvijas kausā kurzemnieki palika pusfinālā. Arī Schenker līgā nesokas. Tādējādi ir pamatoti sponsoru jautājumi — kāpēc tā?!, jo nauda šogad kluba budžetā tika iemērīta lielāka… Tāpēc arī sākušās neskaidrības par to, kas un kā būs tālāk.

Uz Viļņu komanda izbrauca spēles dienā. Mājupceļa biļetes jau tiekot meklētas ukrainim Serhijam Pivovarenko un brazīlietim Pedro Madrugam. Šķiet, arī palikušajiem algu paplānināšanās vai arī pāreja uz pusprofesionālu statusu ir neizbēgama. Ne tikai Kuldīgā. Un atklātāks paliek jautājums, vai visi seši Latvijas klubi, kuri sāka sezonu Schenker līgā, to arī pabeigs?

Vēl neskaidrāka situācija esot Armijas VK, kuram galvenā un teju arī vienīgā naudas ādere ir Aizsardzības ministrijas budžetā. Karavīriem savelkot jostas, tā tapusi gandrīz sausa, un spēlētāji algas nav redzējuši jau vairākus mēnešus. Tāpēc pēdējā spēlē laukumā vairs neredzējām Māri Vensbergu. Varbūt neredzēsim vēl kādu. "Mēs nepadosimies un sezonu pabeigsim," sola AVK spēlējošais treneris Klāvs Zaļkalns.

Katrs gadījums ir atsevišķs, tomēr pacelsies cits jautājums — kur šie nespēlētāji liksies? Ārzemēs jau ir pārprodukcija (par to liecina arī fakts, ka vairākus mēnešus darbu nevar atrast Ansis Medenis), bet Latvijā maksātspēja strauji krītas. Un jāpiekrīt arī Cēsu alus direktoram Kasparam Timermanim, ka parādītā spēle klubu vadību nestimulē labi maksāt. Nav par ko:

"Tāpat kā valsts iestādēs, arī volejbolā ir līdzīgi — ieguldītais darbs treniņos un sniegums, kas parādīts spēlēs, nav atbilstošs algām. Mūsu finansiālā situācija šobrīd ir stabila, taču nevaram izlikties neredzam, kas notiek apkārt, un pievērt acis uz vietu turnīra tabulā. Mūsu spēle Tartu un Viru bija tālu no tās, kuri cerējām redzēt sezonas sākumā, kad slēdzām līgumus ar spēlētājiem, klausījāmies un arī ticējām viņu solījumiem. Vairākumā gadījumu spēlētāji ir pārvērtēti, arī Cēsu klubā un tuvākajā laikā mums jātiek skaidrībā, ko darīt tālāk."

Timermanim piekritīs daudzi. Un ne tikai volejbola klubu maku turētāji.

Lai vai kā — arī aizvadītajā nedēļas nogalē divcīņās ar igauņiem deficīts tika palielināts, jo divus zaudējumus pret Pere Leib un Valio Veri VK ierakstīja Cēsu alus, kura sastāvā vienīgi Valērijs Lomakins un varbūt vēl jaunais Hermanis Egleskalns nospēlēja pieņemamā līmenī. Divas uzvaras pār Viļņas Flamingo diez vai daudz mierina Elvi/Kuldīga un Biolars.

Interesanti, ko šajā nedēļas nogalē Tallinā pret Selver parādīs Rīga/Lāse-R? Arī Selver vīri pārāk daudz sākuši dusēt uz lauriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Schenker volejbola līga

Situācija turnīrā:
1.Pere Leib 13 38 39:6
2.Selver 12 31 33:9
3.Rīga/Lāse-R 13 29 30:15
4.Paernu VK 14 28 35:23
5.ELVI/Kuldīga 13 24 28:19
6.Valio Veri VK 13 24 28:18
7.Biolars 13 21 26:24
8.TTU 13 16 22:28
9.Cēsu alus 14 14 21:33
10.Aeroc 13 11 15:31
11.Armijas VK 14 10 15:37
12.Ezerzeme/DU 13 9 16:30

13.Flamingo 14 3 9:41

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi