Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Sāks ar trijiem pilotiem: Pirmajos PK posmos Latvijas bobsleja izlase pilnā sastāvā

Maksimāli iespējamais ekipāžu skaits būs Latvijas bobsleja komandai Pasaules kausa (PK) izcīņas sezonas pirmajā pusē Eiropas trasēs. Jaunā sezona sāksies ar PK posma sacensībām 28. un 29. novembrī Vācijas trasē Altenbergā.

Nogurdinošais vasaras darbs jau ir paveikts, un sākušies ledus treniņi. Pagaidām vēl modernizētajā Siguldas trasē, bet jau šonedēļ bobslejisti un skeletonisti dosies apgūt nākamo sacensību vietas Eiropā. Tiesa, arī Siguldas trases trajektoriju ieskicēšana būs noderīga sacensību kontekstā, jo 19. un 20. decembrī Siguldā pirmo reizi notiks Eiropas kausa (EK) izcīņas sacensības bobslejā un skeletonā. Četrinieku bobsleja kamanām drošības apsvērumu dēļ nav iespējams sarīkot sacensības Siguldā, tāpēc Latvijā būs divu EK posmu sacensības divnieku ekipāžām un skeletonistiem. Paredzams, ka gada nogalē Siguldā startēs Latvijas bobslejistu Oskara Ķibermaņa un Uģa Žaļima pilotētās ekipāžas. Kā Dienu informēja Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, pirmais numurs Oskars Melbārdis, visticamāk, Siguldā nestartēs. Nebūs arī pasaules vadošo pilotu, jo nedēļu iepriekš būs beigušās PK sacensības Vācijas trasē Kēnigszē un visi labākie koncentrējas uz punktu krāšanu PK apritē.

Bobslejā un skeletonā līdz gada nogalei PK posma sacensības notiks Vācijas trasēs Altenbergā, Vinterbergā un Kēnigszē. Latvijas komanda startēs ar trim ekipāžām, kuras pilotēs Melbārdis, Ķibermanis un Žaļims. Pēc Jaungada uz Ziemeļamerikas posmiem Leikplesidā, Pārksitijā un Vistlerā dosies divi piloti. Izteikts izlases pirmais numurs ir Melbārdis, kurš pagājušajā sezonā uzvarēja PK kopvērtējumā divnieku un četrinieku konkurencē. Otrs pilots braukšanai uz Ziemeļameriku, visticamāk, noskaidrosies PK posma sacensībās Eiropā. "Man būs laiks izvērtēšanai, kurš ir labāks. Ja man pašreiz būtu jāizdara izvēle, es teiktu, ka divnieku konkurencē labāks ir Uģis Žaļims, četrinieku - Oskars Ķibermanis," skaidroja Prūsis.

Visu rakstu par bobsleja izlases aktuālitātēm un plāniem lasiet pirmdienas laikrakstā Diena


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bobslejs

2015./2016. gada sezona
28.XI Pasaules kausa izcīņas 1. posms Altenbergā (Vācija)
8.I Pasaules kausa izcīņa turpinās Ziemeļamerikā (Leikplesidā ASV)
13.II sākas pasaules čempionāts Austrijas trasē Īglsā





Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi