Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Samoilovs/J.Šmēdiņš izcīna otro panākumu Berlīnes Grand Slam; uzvar grupā

Latvijas spēcīgākais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš trešdien Vācijas galvaspilsētā Berlīnē ar divām uzvarām sākuši tur notiekošo Grand Slam turnīru. Dienas otrajā spēlē mūsējie 54 minūšu laikā trīs setos ar 2-1 (23:25, 21:16, 15:10) pārspēja vāciešus Markusu Bekermanu/ Mišu Urbacku, kuri pašu mājās izlikti ar 19.numuru. Tādējādi Latvijas pāris nodrošinājis uzvaru grupā un automātisku vietu astotdaļfinālā.

Iepriekš trešdien ar 3.numuru izliktais Latvijas duets smagā cīņā ar 2-1 (20:22, 23:21, 15:7) uzveica ASV duetu Džonu Mejeru/Bredliju Kīnenu, kuri sacensībās izlikti kā trīsdesmitie. Mačs ilga 49 minūtes.

Noslēdzošās cīņas apakšgrupā norisināsies ceturtdien, kad mūsējie spēlēs pret Austrālijas duetu Īzaku Kapu/ Kristoferu Makhjū (14.). Šis Austrālijas pāris pasaules čempionāta 1/16 finālā jūlija sākumā no tālākās cīņas izslēdza Mārtiņu Pļaviņu un Jāni Pēdu, kuri gan kopā vairs nespēlē. 

Pēc divām spēlēm C grupas galvgalī atrodas Samoilovs/J.Šmēdiņš, amerikāņiem un vāciešiem ir pa vienam panākumam, bet austrāliešiem divi zaudējumi. 

Grupas uzvarētāji automātiski kvalificēsies turnīra 1/8 finālam, bet 2. un 3.vietas ieguvēji cīnīsies kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā. Ceturtajā vietā palikušajam pārim turnīrs noslēgsies ar dalītu 25.vietu. 

Jau ziņots, ka Berlīnes Grand Slam pamatturnīram otrdien nespēja kvalificēties vēl viens Latvijas duets Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš.

Samoilovs/J.Šmēdiņš jau pirmajā sezonā pēc apvienošanās vienā pārī ir pārliecinoši labākais duets mūsu valsts sportistu konkurencē, triumfējot vienā Grand Slam posmā, bet vēl divos sasniedzot finālu. Tāpat viņu kontā sasniegts 1/8 fināls pasaules čempionātā, bet nupat notikušajās Eiropas meistarsacīkstēs izcīnītas sudraba medaļas. Pēc Eiropas čempionāta sasniegts vēl nebijis panākums Latvijas pludmales volejbola vēsturē - Samoilovs/J.Šmēdiņš atrodas FIVB Pasaules ranga līderpozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi