Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Samoilovs/Šmēdiņš iekļūst Sanpaulu Grand Slam pusfinālā

Šajā sezonā ļoti veiksmīgi spēlējošie pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien sasniedza Brazīlijas pilsētā Sanpaulu notiekošā "Grand Slam" posma pusfinālu. 

Pēc uzvaras savā apakšgrupā izslēgšanas turnīra pirmā kārta ar trešo numuru izliktajiem Latvijas sportistiem bija brīva, bet otrās kārtas mačā viņi ar rezultātu 2-1 (21:17, 20:22, 15:12) pieveica poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu, kuri izlikti ar desmito numuru. 

Pēc samērā pārliecinoši uzvarēta pirmā seta otrajā setā Latvijas duets lielākoties atradās iedzinējos. Kaut Samoilovs ar Šmēdiņu vēl spēja panākt izlīdzinājumu, noslēgumā tika ciesta neveiksme ar 20:22.

Trešais sets ilgstoši ritēja līdzīgi, bet tā otrajā pusē lēnām pārsvaru ieguva Latvijas sportisti, panākot 10:8 un vēlāk novedot maču līdz uzvarai. 

Līdz ar to Samoilovs/Šmēdiņš iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā vēlāk piektdien ar 2-0 (21:16, 21:16) otro reizi šajā turnīrā pārspēja poļus Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru, kuri izlikti ar 19.numuru. 

Pusfināls Samoilovam un Šmēdiņam gaidāms sestdien, bet sacensību fināls ieplānots vien svētdien. 

Jau ziņots, ka grupu turnīrā trešdien Samoilovs/J.Šmēdiņš ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:10) pārliecinoši apspēlēja Puertoriko duetu Roberto Rodrigesu un Hektoru Soto, kuriem sacensībās ticis 30.numurs. Savukārt ceturtdien sākotnēji ar 2-0 (21:18, 21:13) tika uzvarēti Losjaks un Kantors, kuri izlikti ar 19.numuru, bet vēlāk arī ar 2-1 (16:21, 21:16, 15:10) gandrīz stundu ilgā spēlē pārspēti Aleksejs Sidorenko un Aleksandrs Djačenko no Kazahstānas, kuri izsēti ar 14.numuru. 

Samoilovs/J.Šmēdiņš ir vienīgie Latvijas pārstāvji šajās sacensībās, kas ir priekšpēdējais "Grand Slam" posms sezonas kalendārā. 

Šosezon labākais Latvijas pāris ne tikai uzvarējis divos "Grand Slam" posmos, bet vēl divos cīnījies finālos, kā arī izcīnījis Eiropas čempionāta sudraba godalgas. Latvijas sportisti labākie bija arī līdz šim pēdējā "Grand Slam" posmā, kas augusta beigās notika Maskavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi