Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Samoilovs/Sorokins par ceturtdaļfinālu, Ikauniece - personīgā rekorda medībās

Londonas olimpisko spēļu astotajā dienā starti paredzēti kopumā  sešiem Latvijas sportstiem. Cīņu par vietu olimpiskā pludmales volejbola turnīra ceturtdaļfinālā aizvadīs Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins, septiņcīņas sacensības turpinās Laura Ikauniece, bet olimpiskās debijas paredzētas vidējo distanču skrējējai Poļinai Jeļizarovai (3000 m šķēršļu skrējiens), 400 m skrējējam Jānim Leitim un soļotājam Arnim Rumbeniekam, kurš dosies 20 km distancē.

Kā pirmā plkst.12.05 sestdien startēs Laura Ikauniece, kura pēc četrām disciplīnām (100 m/b, augstlēkšana, lodes grūšana, 200 m) ieņem 22.vietu Londonas olimpisko spēļu septiņcīņas sacensībās (3705 punkti). Otrajā sacensību dienā sportistes veiks atlikušās trīs disciplīnas - tāllēkšanu, šķēpmešanu un 800 m skrējienu. Pēdējās disciplīnas sākums plkst 22.35. Laura kā mērķi otrajai dienai uzstādījusi personīgā rekorda (6335 punkti) pārspēšanu.

Otra Latvijas sportiste Aiga Grabuste pēc lodes grūšanas bija spiesta izstāties, jo par sevi lika manīt sāpošais papēdis, nelīdzēja arī pirms starta veiktās injekcijas. Tobrīd Grabuste atradās kopvērtējuma 24.vietā.

Pēc četrām disciplīnām pirmā ir mājinieku britu lielākā cerība Džesika Enisa - 4158 punkti, bet par 184 punktiem atpaliek spēcīgā lietuviešu septiņcīņniece Austra Skujīte. Bronzas pozīcijā kanādiete Džesika Zelinka (3902), taču 6.vietas īpašniece no viņas atpaliek tikai četrus punktus - tik blīvi ir rezultāti uzreiz aiz vadošo trijnieka.

Plkst. 12.35 sāksies 400 m distances priekšskrējieni - piektajā no tiem startēs arī Latvijas skrējējs Jānis Leitis. Viņa sezonas labākais rezultāts (45,88 sekundes), kas ir arī personīgais rekords, ir otrs sliktākais starp šī skrējiena dalībniekiem. Pusfinālam kvalificēsies katra skrējiena trīs pirmo vietu ieguvēji un trīs labāko rezultātu īpašnieki no pārējiem.

Savukārt 13.35 uz starta izies Poļina Jeļizarova, kura startēs 3000 metru šķēršļu skrējiena pirmajā priekšskrējienā. Sportiste šosezon jau vairākas reizes labojusi Latvijas rekordu šajā distancē - tagad tas ir 9:28.27. Starp Poļinas skrējiena dalībniecēm labāki personīgie rekordi ir piecām sportistēm, bet šosezon ātrāk par liepājnieci skrējušas vien četras. Finālā iekļūs četras ātrākās no katra skrējiena un papildus vēl trīs labāko rezultātu īpašnieces.

Plkst.19 savu kolēģu Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa iespēto centīsies atkārtot Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kuri olimpiskā pludmales volejbola turnīra astotdaļfinālā tiksies ar spēcīgo Vācijas pāri Jūliusu Brinku un Jonasu Rekermanu. Pašreizējie Eiropas čempioni apakšgrupā uzvarēja visās trīs cīņās un ieņēma 1.vietu, bet Latvijas duets (2-1) izslēgšanas turnīrā iekļuva kā labākie 3.vietas ieguvēji.

Pasaules tūres Maskavas posmā pirms nepilniem diviem mēnešiem Latvijas duets pārspēja vāciešus ar 2:0 (21:19, 21:19) - to pašu paveikt vēlēsim arī šoreiz! Šī dueļa uzvarētāji ceturtdaļfinālā tiksies ar Brazīlijas pāri Pedro Kunju/Rikardu Santušu.

Vienlaicīgi ar pludmales volejbola spēles sākumu 20 km distancē dosies 24 gadus vecais soļotājs Arnis Rumbenieks, kuram konkurenci sastādīs vēl 55 sportisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sestdiena, 4.augusts

12.05 Laura Ikauniece – Septiņcīņa, tāllēkšana
12.35 Jānis Leitis – 400 m priekšsacīkstes
13.35 Poļina Jeļizarova – 3000 m/šķ priekšsacīkstes
14.55 Laura Ikauniece – Septiņcīņa, šķēps
19.00 Arnis Rumbenieks – Soļošana, 20 km
19.00 Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins – Pludmales volejbols, astotdaļfināls
22.35 Laura Ikauniece - Septiņcīņa, 800 m skrējiens

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi