Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ščerbatihs svarcelšanas sacensību apritē atgriežas ar startu Ventspils atklātajā čempionātā

Pēc ceļgala operācijas formu atgūstošais smagsvars Viktors Šcerbatihs sestdien atgriezās sacensību apritē, startējot Ventspils atklātajā čempionātā svarcelšanā.

Ščerbatihs svara kategorijā virs 105 kilogramiem raušanā pacēla 182 kilogramus, bet grūšanā pieveica 217 kilogramus smagu stieni, un bija labākais, aģentūrai BNS pastāstīja sportista treneris Eduards Andruškevičs. Viņš uzsvēra, ka pēc operācijas pirmajā startā Ščerbatiha mērķis nebija pacelt maksimālu svaru, bet gan pamazām turpināt atgūt labāko formu.

Rehabilitācijas gaitai ir pieskaņots arī Ščerbatiha sacensību kalendārs, kur galvenais mērķis ir veiksmīgs starts pasaules čempionātā septembra beigās Turcijā. Ščerbatihs jūlijā plāno Igaunijā startēt arī Baltijas čempionātā. Ja treneris un pats svarcēlājs uzskatīs par nepieciešamu, vēl viena pārbaude sacensību apstākļos pirms starta pasaules čempionātā varētu sekot augustā.

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) fizioterapeits Mareks Osovskis Ščerbatihu iepriekš brīdināja, ka pēc meniska operācijas varētu paiet pat pusgads, līdz ķirurģiskās iejaukšanās sekas vairs nebūs jūtamas. Tā kā operāciju veica decembrī, ar pilnu jaudu treniņos Ščerbatihs varētu iesaistīties jūnijā.

Ščerbatihs 2007. gadā kļuva par pasaules čempionu svara kategorijā virs 105 kilogramiem, taču pērn pasaules meistarsacīkstēs izstājās ceļgalu problēmu dēļ. Iepriekš viņš guva trīs pasaules čempionātu bronzas medaļas 1997., 1998. un 2003. gadā. Arī Pekinas olimpiskajās spēlēs Ščerbatihs ieguva bronzas medaļu, bet 2004. gadā Atēnās viņš kļuva par olimpisko vicečempionu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi