Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Seši latviešu ultramaratonisti dosies vēsturiskajā 246 km skrējienā no Atēnām līdz Spartai

Piektdien, 26.septembrī, Grieķijas galvaspilsētā Atēnās pie Akropoles tiks dots starts vēsturiskajam 246 km ultramaratonam uz Spartu, ko 2500 gadus atpakaļ veica Feidipīds. Pēc 17 gadu pārtraukuma Spartatlona 36 stundu kontrollaikā karaļa Leinīda statuju centīsies sasniegt arī seši ultramaratonisti no Latvijas, portālu _Diena.

lv_ informēja dalībnieki.Latviju Spartatlonā pārstāvēs Marta Zumberga, Jānis Actiņš, Valdis Ņilovs, Laimonis Skadiņš, Pēteris Cābulis un Matīss Vecvagaris. Latvijas Spartatlona komanda kopā ar atbalsta grupu ieradusies Grieķijā, kur gaisa temperatūra 23.septembrī sasniedza +34 grādus. Pirms starta komanda veic reģistrēšanās procedūru sacensībām, kā arī kārto medicīniskās pārbaudes.

246 km skrējiens Atēnas - Sparta notiek kopš 1983.gada, kad tā organizatori nolēma sarīkot sacensības distancē, ko 490.gadā pirms mūsu ēras veica grieķis Feidipīds, lai dotos pēc palīdzības pirms kara ar persiešiem. Viņš šo distanci veica arī pretējā virzienā. Mūsdienās skrējējiem pietiek sevi pārbaudīt vien turpceļā, saglabājot skrējienam atvēlēto laiku - 36 stundas, kurās tā veikta 2500 gadu senā vēsturē.

Tikai divi Latvijas skrējēji pieveikuši šo ultramaratonu. 1995.gadā Aleksandrs Orlovs finišēja pēc 34 stundām un 2 minūtēm. Anatolijs Zibikovs Spartatlonu pieveicis divreiz - 1996.g. (32h 47min) un 1997.g. (33h 50min). 17 gadus neviens cits Latvijas skrējējs nav pat mēģinājis piedalīties sacensībās, kurās finišu sasniedz aptuveni 20-40% skrējēju.

26.septembrī uz starta līnijas stāsies 376 skrējēji, starp kuriem būs arī 45 sievietes. Katrs finišs ir skrējēja varoņdarbs, taču neizpaliks arī cīņa par uzvaru. Zināms, ka sacensībās piedalīsies gan pēdējo trīs gadu uzvarētāji, gan Olsens Džonatans no ASV, kurš ir 2013. gada pasaules čempionāta diennakts skrējienā uzvarētājs.

Latvijas Spartatlona komandas līderis Jānis Actiņš nepacietībā ir gaidījis gadu, lai atkal satiktos trasē ar amerikāni. Vienīgā Latvijas pārstāve dāmu konkurencē Marta Zumberga arī var konkurēt ar labākajām Vācijas un Japānas ultramaratonistēm, stāsta dalībnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi