Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Sevastova atgriezusies pasaules ranga pirmajā simtniekā

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, atgriezusies pirmajā simtniekā un šobrīd ieņem 95.vietu.

Sevastova iepriekšējā nedēļā sasniedza Taivānā notikušā Gaosjunas WTA International sērijas turnīra ceturtdaļfinālu, kur ar 5-7, 2-6 piekāpās pieredzējušajai amerikānietei Venusai Viljamsai, kura pasaules rangā atrodama 12.pozīcijā. Šosezon Sevastova vēl nav uzvarējusi nevienu ranga pirmā simtnieka tenisisti.

Gaosjunas WTA International turnīra ceturtdaļfināla sasniegšana Sevastovai ļāva nopelnīt 60 ranga punktus, kas viņai ļāvis atgriezties pasaules labāko simts tenisistu vidū.

Tikmēr Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā joprojām ir Aļona Ostapenko, kura atkāpusies par vienu vietu un nu ieņem 86.pozīciju, bet Diāna Marcinkēviča pakāpusies par piecām vietām un nu ieņem 493.pozīciju.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā notikušas pāris izmaiņas. Pirmo vietu saglabājusi pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē. Savukārt otrā joprojām ir Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja vāciete Angelika Kerbere, kurai seko rumāniete Simona Halepa, kamēr ceturtā ir poliete Agņeška Radvaņska. Piekto vietu ieņem Garvinje Mugurusa no Spānijas, bet sestā šobrīd ir slavenā krieviete Marija Šarapova, kurai seko karjeru noslēgusī itāliete Flavija Peneta. Uz astoto vietu pacēlusies čehiete Petra Kvitova, bet devītā tagad ir šveiciete Belinda Benčiča, kura piedzīvojusi debiju starp pasaules desmit labākajām tenisistēm.

Savukārt pasaules ranga pirmo desmitnieku noslēdz vēl viena Čehijas sportiste Lūcija Šafāržova.

Viljamsa pasaules ranga pirmajā vietā atrodas jau 157.nedēļu pēc kārtas, tādejādi apsteidzot leģendāro Martinu Navratīlovu, kura karjeras laikā planētas pirmā rakete bija 156 nedēļas pēc kārtas. Tikai slavenajai Štefijai Grāfai ranga pirmajā vietā bez pārtraukumiem izdevies turēties ilgāk par Viljamsu - 186 nedēļas pēc kārtas.

Kā zināms, pieredzējusī amerikāņu tenisiste Venusa Viljamsa, kura Gaosjunas turnīra ceturtdaļfinālā uzveica Sevastovu, svētdien kļuva par Taivānā notikušā turnīra uzvarētāju, izcīnot savu 49.WTA titulu karjerā. ASV sportiste, kura WTA rangā ieņem 12.vietu, finālā ar 6-4, 6-2 uzveica Misaki Doi no Japānas.

Tikmēr Krievijā notikušajā Sanktpēterburgas WTA Premier turnīrā svētdien triumfēja pasaules 13.rakete Roberta Vinči no Itālijas, kura finālā ar 6-4, 6-3 apspēlēja Benčiču.

Savukārt dubultspēļu rangā visaugstāk no Latvijas atrodas Ostapenko, kura pakāpusies par vienu vietu un nu ieņem 182.pozīciju, kamēr Sevastova atrodama 256.pozīcijā, bet Marcinkēviča ieņem 289.vietu. Savukārt Denīza Marcinkēviča dubultspēlēs ir 937.rakete.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi