Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Sevastova atteikusies no dalības Nirnbergas WTA turnīrā

Viena no vadošajām Latvijas tenisistēm Anastasija Sevastova atteikusies no dalības Vācijā notiekošajā Nirnbergas WTA International sērijas turnīrā, un viņas otrdien plānotais pirmās kārtas duelis ar mājinieci Jūliju Gērgesu nenotiks.

Abām tenisistēm bija plānots tikties otrdien plkst.12 pēc Latvijas laika, tomēr cīņa starp abām tenisistēm nenotiks. Tiesa, Gērgesa pirmās kārtas maču tik un tā aizvadīs, jo tiksies ar rumānieti Kristīnu Dinu, kura WTA rangā atrodama 217.vietā.

Kā pavēstījuši sacensību rīkotāji, Sevastova no dalības turnīrā atteikusies potītes traumas dēļ. 

Pirms tam Dinu neveiksmīgi centās pārvarēt Nirnbergas turnīra kvalifikāciju, taču, pateicoties Sevastovai, viņa nu ieguvusi iespēju piedalīties pamatturnīrā kā laimīgā zaudētāja.

Pašlaik 27 gadus vecā Gērgesa ir pasaules 60.rakete. Tikmēr Sevastova WTA rangā meklējama 84.vietā.

Sevastova un Gērgesa savā starpā spēkojušās četras reizes, un trijās triumfējusi vāciete. Tiesa, visas tikšanās reizes notika pirms Sevastovas aiziešanas no tenisa 2013.gada pavasarī.

Pirmo reizi abas tikās 2007.gadā ITF 25 000 sērijas turnīrā Prāgā, kas pirmo un vienīgo uzvaru ar 7-5, 6-3 guva Sevastova. Pēc tam Latvijas sportiste pret vācieti piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas, no kuriem pēdējais bija 2013.gadā, kad viņa Jaunzēlandes pilsētā Oklendā notikušā WTA International sērijas turnīra pirmās kārtas mačā cieta neveiksmi ar 3-6, 4-6.

Gērgesas rekords pasaules rangā ir 16.vieta, ko viņa sasniedza 2012.gada martā, bet pēdējos gados vienspēlēs viņai tik sekmīgi nav klājies. Šobrīd par vācietes stiprāko ieroci uzskatāmas tieši dubultspēles, kur viņa pašlaik ir pasaules 16.rakete.

Vienspēlēs Gērgesa karjeras laikā izcīnījusi divus titulus, turklāt abi bijuši jau pirms laba laika. Pirmais no tiem bija 2010.gadā Bādgašteinas WTA International sērijas sacensībās, bet otrais bija 2011.gadā Štutgartes WTA Premier turnīrā. Tikmēr dubultspēlēs vāciete izcīnījusi piecus titulus.

Šosezon Gērgesa nevar lepoties ar augstvērtīgiem sasniegumiem, jo vislabāk viņai vienspēlēs klājās pašā sezonas sākumā, kad tenisiste sasniedza finālu Oklendas WTA International turnīrā, tajā ar 5-7, 2-6 piekāpjoties amerikānietei Sloeinai Stīvensai. Pēcāk vāciete nevienā turnīrā nav tikusi līdz ceturtdaļfinālam.

Sevastova sezonas sākumā Austrālijas atklātajā čempionātā pārvarēja kvalifikāciju un pamatturnīrā tika līdz otrajai kārtai, kā arī sasniedza ceturtdaļfinālus International sērijas turnīros Taivānā un Turcijā. Savu iepriekšējo WTA turnīru Sevastova aizvadīja aprīļa otrajā pusē Marokā, kad Rabātas International sacensību pirmajā kārtā ar 3-6, 2-6 zaudēja serbietei Aleksandrai Kruničai.

Sevastova Nirnbergas WTA turnīrā līdz šim nav spēlējusi. Pirms gada Latvijas tenisiste, kura nesen bija atsākusi karjeru, ap šo laiku vēl spēlēja ITF sērijas turnīros, bet pirmo WTA turnīru aizvadīja tikai jūlijā.

Šīs nedēļas izskaņā sāksies sezonas otrais Grand Slam turnīrs - Francijas atklātais čempionāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi