Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Sevastova droši sasniedz Stambulas turnīra ceturtdaļfinālu

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien sasniedza Stambulā notiekošā WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālu, turklāt pirmoreiz šogad spēja uzvarēt tenisisti, kura pasaules rangā atrodas pirmajā simtniekā.

Otrās kārtas spēlē Sevastova ar rezultātu 6-4, 6-3 pieveica zviedrieti Juhannu Lāšoni.

Pēc servētāju salīdzinoši viegli uzvarētiem pirmajiem četriem geimiem nākamie divi bija gari - vismaz divas breikbumbas aizstāvēja Sevastova, bet brīdi vēlāk ar skaistu saīsināto sitienu pati izmantoja otro breikbumbu un pārņēma vadību ar 4-2.

Nākamajos geimos Sevastovai atkal radās grūtības ar savas serves noturēšanu - ja septītajā viņai izdevās aizstāvēt divas breikbumbas, devītajā Latvijas tenisiste to pašu nepaveica un Lāšone atguva breiku. Desmitajā geimā jau Sevastova pati pie pretinieces serves ieguva vairākas breika iespējas, kas reizē bija arī setbumbas, trešo no tām izmantojot.

Otrā seta trešajā geimā Sevastova izpildīja pirmo netveramo servi, tomēr tajā pašā geimā nenoturēja 40:0 pārsvaru un zaudēja savu servi, kas Latvijas tenisistei lika sist raketi pret māla segumu. Tiesa, jau nākamajā geimā Sevastova atguva deficītu, realizējot piekto no breikbumbām. Kaut kopumā mačs ritēja saspringti un visi geimi bija ļoti saspringti, izšķirošajos brīžos Sevastova nospēlēja nedaudz pārliecinošāk - vispirms viņa astotajā geimā lauza pretinieces servi, bet devītajā izservēja maču.

Zīmīgi, ka Sevastova šogad bija zaudējusi visos sešos mačos ar tenisistēm, kas pasaules rangā ir labāko simtniekā, bet kopā viņa bija cietusi jau astoņas šādas neveiksmes pēc kārtas.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Sevastovai devusi 60 WTA ranga punktus.

Ceturtdaļfinālā Sevastovas tiksies ar ukrainieti Katerinu Kozlovu (WTA pasaules rangā 129.vieta) vai beļģieti Kirstenu Flipkensu (WTA 58.), kura izlikta ar ceturto numuru.

Sevastova pašlaik WTA rangā atrodama 96.pozīcijā, bet Lāšone atrodas 69.pozīcijā un turnīrā bija izlikta ar astoto numuru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi