Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Skandināvijas kausā labākie rezultāti Bricei juniorei

Talantīgais zviedrs Jespers Modins savu meistarību lieliski apliecināja arī Skandināvijas kausa izcīņas Latvijas posmā distanču slēpošanā sprinta distancē. Viņš uzradīja labāko laiku 1,2 km kvalifikācijā uz uzvarēja arī finālā. Dāmām arī triumfēja Zviedrijas slēpotāja — Mīa Ēriksone, bet otro vietu ieguva igauniete Kaija Udrasa.

Kungu konkurencē interesi radīja mūsu biatlona izlases līdera Ilmāra Briča starts. Pēdējos gados slēpošanas sacensībās viņš gandrīz nebija startējis, tāpēc arī trasē devās viens no pēdējiem. Dažos līkumos distance jau bija gana izkašāta un finišā viņam tikai 45.rezultāts, nepilnas 10 sekundes aiz uzvarētāja 1,2 km distancē Modina. Par to gan biatlonists nemaz nebija noskumis.

"Es šeit ierados pēc rīta treniņa. Sprintā startēju pirmo reizi, un tam tomēr ir sava specifika. Labāko trīsdesmitniekā nemaz necerēju iekļūt. Ja būtu tāds mērķis, tad vajadzēja kaut nedaudz speciāli pagatavoties. Man pat normālu slēpju nebija, jo viss komplekts jau ir Korejā. Mājās atradu šīs, ko jau bija paredzēts pienaglot pie sienas kā relikviju. Vēl apslēpošu apkārt Alaukstam, un tad ceļā uz Koreju. Prognozēt, kā tur ies, gan neko neņemos. Jo sevišķi jau nezinot, kā attīstīsies dopinga skandāls. Sprints ir interesanta disciplīna. Šeit Turaidā ir sarežģītāk, jo sportistiem nav piemērotu ģērbtuvju, bet starp startiem ir gana lielas pauzes."

Ilmāram gan centās nedaudz oponēt bijušais slēpotājs ar olimpisko spēļu pieredzi Roberts Raimo: "Latvijā Skandināvijas kausa posms ir viens no kvalitatīvāk organizētajiem. Slēpotāji šurp brauc labprāt, jo var uzlabot FIS punktus."

Nedaudz ātrāks par Ilmāru Brici bija Jānis Paipals, kuram līdz tikšanai labāko trīsdesmitniekā pietrūka 2,30 sekundes. Tomēr gandarījums šoreiz par 100,75 FIS punktiem. Bricis viņam zaudēja 0,8 sekundes. Labākais no igauņiem Peters Kumels ierindojās astotajā vietā.

Pēc sava starta Ilmārs vēl nedevās mājās, bet palika fanot par meitu Aneti, kurai izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā. Septiņpadsmitgadīgā cēsniece palika trīsdesmitā.

"Sprints nav mana disciplīna, taču prieks, ka tiku tālāk," Anete vēl nav pieradusi pie preses uzmanības un bija mazrunīga. "Cerēju, ka kādas piecas konkurentes izdosies apsteigt," meitu papildina Anžela Brice, kura ir viņas trenere ikdienā.

"Ik pa reizei Anete izbrauc līdz Ilmāram uz treniņnometnēm. Arī sacensību pieredze ir. Laikam jau sirdij tuvāks ir biatlons, bet pagaidām vairāk slēpojam. Šaušanu pamēģinām tikai pa retam. Visam savs laiks."

Kungu konkurencē uz starta izgāja prāvs Latvijas slēpotāju pulciņš, kas gribēja savu varēšanu sprintā samērot ar kaimiņiem, savukārt dāmām jaunkundze Anete Brice bija vienīgā drosminiece. Par to tika atalgota ar karjerā labākajiem FIS punktiem — 177.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi